Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îl mai ţineţi minte? L-a înfuriat pe Gică Hagi fiindcă a plecat la naţională şi a fost vândut de urgenţă. "Credeam că mă va sprijini, dar Hagi mi-a întors spatele"

Îl mai ţineţi minte? L-a înfuriat pe Gică Hagi fiindcă a plecat la naţională şi a fost vândut de urgenţă. "Credeam că mă va sprijini, dar Hagi mi-a întors spatele"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Fostul atacant al Viitorului Constanţa, Nelson Bonilla, a devenit unul dintre cei mai buni marcatori din Thailanda, în ultimii ani.

Internaţionalul din El Salvador este legitimat la vicecampioana Thailandei, Bankok United, formaţie care în actualul sezon, după patru runde, este lider cu maximum de puncte. Nelson Bonilla se află în ţara natală, unde îşi continuă recuperarea după o accidentare gravă. Se aşteaptă să revină pe teren în jurul lunii septembrie, atunci când va fi reluat campionatul din Thailanda. Întreruperea a survenit din pricina pandemiei de coronavirus, care a paralizat întreaga activitate sportivă de pe mapamond.

"Mulţumesc Domnului, nu am avut alte probleme şi cred că a fost important. Personal, această pauză a fost bună, pentru că nu am grăbit întoarcerea. Impresiile sunt destul de bune. Emoţilonal, sunt puternic, chiar dacă această accidentare m-a dat puţin înaoiu. A fost o decizie bună să merg în Spania pentru a susţine tratamentul", a declarat Bonilla, pentru El Graphic.

Nelson Bonilla s-a deplasat în Spania, în luna februarie, pentru a fi supus unui tratament inovator, care să-i ajute recuperarea. Totul a decurs foarte bine, iar fotbalistul este încrezător că poate reveni curând pe teren. După tratamentul din Spania, Bonilla s-a întors în acasă, în El Salvador, acolo unde s-a bucurat de momentele în familie şi a învăţat să aprecieze mai mult viaţa.

"Dumnezeu îşi gestionează vremurile. El mi-a permis să merg în Spania pentru acest tratament, tot el m-a adus în El Salvador. Fanii echipei Bangkok au o mare afecţiune pentru mine. Mă fac să par un jucător important, pentru tot ceea ce îmi spun. Este ciudat să nu joc fotbal. Asta e treaba mea, întotdeauna am visat să fac asta. Trebuie să mă antrenze, să fiu cu grupul, dar acum, prioritară este sănătatea jucătorilor şi a fanilor. Sperăm ca această situaţie să se încheie", a declarat atacantul echipei naţionale a El Salvador.

Nelson Bonilla se află în al treilea sezon în prima ligă din Thailanda. În primul an, în tricoul celor de la Sukhothai FC, Bonilla a maract 25 de goluri în 32 de meciuri, fiind al patrulea marcator al campionatului. Anul trecut, jucând pentru Bangkok United, fostul jucător al Viitorului a marcat 14 goluri în 17 meciuri, fiind al doilea marcator al campionatului.  În acest sezon, nu a apucat să joace în nici una dintre cele patru etape. 

Nelson Bonilla este al doilea marcator din Thailanda în ultimii trei ani, cu 39 de goluri, fiind depăşit doar de brazilianul Heberty, cu 44 de goluri.

Nelson Bonilla, acuze la adresa lui Gheorghe Hagi: "Mi-a întors spatele"

Nelson Bonilla a ajuns la Viitorul Constanţa în 2014, din ţara natală, şi avea să plece un sezon mai târziu, la FC Zira, în Azerbaijan. Marcase 7 goluri în 25 de meciuri pentru Viitorul Constanţa şi a părăsit România arătând cu degetul spre Gică Hagi, cel care l-ar fi îndepărtat pe nedrept.

"Credeam că Hagi mă va sprijini cel mai mult, dar el mi-a întors spatele. Eu nu am spus, dar situaţia s-a complicat pentru că am venit la Gold Cup, de asta am rămas fără echipă. Când am ajuns în România am văzut că lucrurile nu sunt aşa cum speram şi la final am fost pe punctul de a nu mai putea juca. Însă, mulţumesc Domnului, am ajuns în Azerbaidjan. Nu ştiu de ce nu am încheiat bine relaţia cu Hagi. Nu mi-a răspuns. Eu l-am sunat, dar domnul Hagi nu a vrut să vorbească cu mine, pentru că am fost plecat o lună şi jumătate. Mi s-a explicat că totul este pentru că am fost la naţională. Mi-au spus că m-au pus pe lista de transferuri pentru că am preferat să mă duc la naţională. Eu am cerut să vorbesc cu Hagi, dar el nu a vrut să discute cu mine. Asta este situaţia, asta s-a întâmplat. Pentru că am fost la echipa naţională, am rămas fără echipă de club. A fost simplu: Hagi mi-a întors spatele. Credeam că doar în El Salvador preşedinţii de club fac ce vor, dar văd că peste tot este la fel", declara Nelson Bonilla, imediat după transferul său în Azerbaijan.

A marcat 14 goluri în 28 de meciuri pentru Zira, apoi a prins transferul în prima ligă portugheză, la CD Nacional, dar nu s-a adaptat. A marcat un singur gol, în 14 partie, iar după un sezon s-a mutat la Oliveirense, în aceeaşi ligă, însă din nou fără succes: şase meciuri şi două goluri. Din 2018, a ajuns în Thailanda, unde marchează pe bandă rulantă.

Pentru echipa naţională a El Salvadorului, Nelson Bonilla a marcat 16 goluri în 46 de partide.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare