Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îl pierde România? Virgiliu Postolachi a primit o nouă convocare la naţională. Ce răspuns a dat atacantul de 19 ani

Îl pierde România? Virgiliu Postolachi a primit o nouă convocare la naţională. Ce răspuns a dat atacantul de 19 ani
Comentarii

Virgiliu Postolachi a primit o nouă convocarea din partea naţionalei de seniori a Republicii Moldova, însă şi de această dată a refuzat. Atacantul de 19 ani şi-ar dori să joace pentru România, dar FIFA şi UEFA nu şi-au dat până în acest moment acordul.

Moldovenii încă mai speră că Virgiu Postolachi va ceda şi va fi de acord să joace pentru naţionala lor. Până acum, n-au avut însă succes. Engin Firat, noul selecţioner al Republicii Moldova, l-a convocat pentru meciul cu Franţa, care se va disputa la Paris, însă atacantul de 19 ani a refuzat şi de această dată.

Postolachi poate juca în acest moment pentru Republica Moldova şi pentru Franţa, dar FRF a făcut eforturi să-i obţină cetăţenia pentru a-l putea naturaliza. Tânărul atacant al lui Lille a devenit cetăţean român, însă FIFA şi UEFA nu şi-au dat acordul pentru naturalizare.

Un jucător care poate reprezenta mai multe asociaţii, va putea evolua pentru o echipă naţională ce reprezintă una dintre asociaţiile respective, dacă va îndeplini cel puţin unul dintre următoarele criterii:



a) s-a născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia
b) părinţii biologici s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia
c) bunicii s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia
d) a trăit pentru cel puţin doi ani consecutivi pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

Virgiliu Postolachi nu s-ar încadra nici măcar la punctul c), chiar dacă bunicii din partea mamei erau cetăţeni români, deoarece erau născuţi pe teritoriul României Mari, în Basarabia, Republica Moldova de azi. Ţinând cont de acest aspect, FIFA şi UEFA nu i-au dat acceptul jucătorului de a reprezenta România.

Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu, se declară însă dezamăgit că n-a mai fost căutat de FRF în ultima perioadă şi nu exclude varianta ca fiul său să aleagă o altă naţională:

”Fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aştepte la nesfârşit. Dacă cei de la Bucureşti nu se grăbesc să rezolve problema lui Virgiliu, atunci vom fi nevoiţi să luăm o decizie cât mai repede. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o naţională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deşi nu uitaţi că el a obţinut de un an cetăţenia acestei ţări", a declarat Oleg Postolachi.

Afla mai multe despre: virgiliu postolachi 

viewscnt
Articole similare