Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ilie Poenaru pune victoria cu Sepsi şi pe seama norocului. "Trebuie să recunoaştem că am avut şi şansă"

Ilie Poenaru pune victoria cu Sepsi şi pe seama norocului. "Trebuie să recunoaştem că am avut şi şansă"

Fotbal

Comentarii

Academica Clinceni a învins-o pe Sepsi, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-0, într-un duel din etapa a 9-a din Liga 1. Golurile au fost marcate de Chunchukov - min. 15 şi Rusescu - min. 43.

În urma acestei victorii, Academica Clinceni a urcat, cel puţin provizoriu, pe locul 5, loc de play-off, cu 13 puncte. În meciul cu Sepsi, formaţia din Clinceni a făcut un meci bun, în care a profitat de cele mai mari găuri din defensiva formaţiei din Sfântu Gheorghe, exceptând lovitura de la 11 metri ratată de Rusescu.

"Meci greu, cu o echipă foarte bună. Ne aşteptam la acest lucru, au calitate, au jucători foarte buni mai ales individual, o echipă bine organizată care şi-a creat ocazii în prima repriză. Trebuie să recunoaştem că am avut şi şansă, dar imediat după ce am marcat şi noi am urcat mai sus, am fost mai agresivi, nu le-am mai oferit spaţii şi uşor, uşor, am putut să ne creăm ocazii foarte mari pe care, din păcate, le-am ratat. Am fost foarte bine pe organizarea defensivă, am făcut un pressing destul de bun şi am jucat contraatacul, dar ne-a lipsit finalizarea. Asta am lucrat de la început. Am lucrat mult pe defensiv, dar având şi jucători valoroşi, jucători buni care s-au omogenizat foarte bine, am şi alte variante. Azi Gardoş, apoi şi Patriche, şi mă bucur că am o defensivă bună. O defensivă puternică, dar nu vorbesc doar de linia de apărare, vreau să vorbesc de toată echipa pentru că toţi participă la această apărare în zonă. Suntem scurţi, suntem agresivi şi, când marcăm, mai greu primim gol.

Lipsa omogenităţii se vede, iar apariţia pe teren al lui Tănase înseamnă foarte mult, pentru că dă foarte mare încredere. Este jucătorul care nu pierde mingea foarte uşor, îşi creează situaţii. Atunci toţi au încredere, începem să pasăm. Trebuie să lucrăm mai mult la posesie pentru că vreau să stăm mai mult în posesie şi să nu stăm numai în tranziţie pozitivă, negativă pentru că e un efort foarte mare şi, chiar dacă suntem bine pregătiţi, aş vrea să aibă momente respiro, ţinând de minge", a declarat antrenorul celor de la Clinceni, Ilie Poenaru.

Cu un gol marcat şi un penalty ratat, Raul Rusescu şi-a demonstrat încă o dată clasa. A marcat superb, din unghi, aşa cum o făcea pe vremea când evolua la FCSB.

"L-am adus pe Rusescu pentru că este un marcator şi aveam nevoie aşa ceva. Vedeţi că pe lângă el mai am încă trei-patru atacanţi şi, având concurenţă, avem şi rezultate. Este jucătorul care gestionează foarte bine situaţii, chair dacă a ratat azi un penalty. A bătut prost, i-am zis-o, a recunoscut şi el, dar e un jucător care ne va ajuta foarte mult. Şi nu numai pe teren, este un jucător care în vestiar alături de Eugen, de Tase, de Patriche, am un vestiar bun, un grup unit. Trebuie să rămânem modeşti, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Este un meci pe care care l-am câştigat. Suntem pe loc de play-off, mâine putem să fim şi mai joc sau mai sus, depinde doar de ei. E important să gestionăm aceste victorii foarte bine", a completat Ilie Poenaru.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare