Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

IMAGINI DE COLECŢIE | Cum arătau Pogba şi restul "cocoşilor" în anul în care Franţa cucerea prima Cupă Mondială

IMAGINI DE COLECŢIE | Cum arătau Pogba şi restul "cocoşilor" în anul în care Franţa cucerea prima Cupă Mondialăgalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Noua campioană mondială la fotbal va fi desemnată astăzi, după finala dintre Franţa şi Croaţia, programată de la ora 18.00, la Moscova, pe Stadionul Lujniki. În ziua care le-ar putea aduce "Cocoşilor galici" cel de-al doilea titlu mondial din istorie, L'Equipe ne oferă câteva fotografii de colecţie cu actualii titulari ai naţionalei Franţei, făcute în 1998, anul cuceririi primei Cupei Mondiale.

Cu fiecare meci jucat în Rusia, naţionala Franţei şi-a consolidat din ce în ce mai mult statul de favorită. Iar unul dintre factorii care au stat în spatele parcursului bun al naţionalei "Cocoşului galic" a fost echipa de start foarte bine sudată. Cu toate că a fost criticat pentru modul în care a făcut selecţia, Didier Deschamps a reuşit să găsească formula câştigătoare pentru a ajunge în finală. Aşadar, regăsim mai jos, într-o galerie foto, fotbaliştii care au contribuit cel mai mult la drumul până în finală.

Excepţie face, însă, chiar omul, sau mai bine zis puştiul, care a impresionat cel mai mult în tricoul Franţei la acest turneu final: Kylian Mbappe Lottin. Atacantul de 180 de milioane de euro al lui Paris Saint-Germain avea să se nască abia în luna decembrie a anului în care Zidane şi compania aduceau prima – şi singura – Cupă Mondială din istoria Franţei.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

  • Echipa probabilă a Franţei: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Paul Pogba, Ngolo Kante - Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi - Olivier Giroud.

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei.

Croaţia se află pentru prima oară în finala Cupei Mondiale, fiind a 13-a echipă din istorie calificată în ultimul act. În 1998, Croaţia a ocupat locul 3 la CM, fiind eliminată în semifinale chiar de Franţa.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pogbafrantacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare