Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Imagini sfâşietoare. Cum arată tăieturile unuia dintre baschetbaliştii înjunghiaţi la Brăila: "M-a înjunghiat în şapte, opt locuri"

Imagini sfâşietoare. Cum arată tăieturile unuia dintre baschetbaliştii înjunghiaţi la Brăila: "M-a înjunghiat în şapte, opt locuri"

Diverse

Comentarii

Darrell Bowie, unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi la Brăila de interlopul "Dasaev", a părăsit vineri România. Totuşi, înainte să plece, sportivul a vorbit pentru prima oară despre ororile trăite, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor cu doar câteva ore înainte să decoleze spre Chicago, împreună cu mama şi cu mătuşa sa, care au venit să-i fie alături.

"Avusesem o zi lungă şi obositoare şi după antrenament am decis, împreună cu câţiva colegi, români şi americani, să mergem în club, să ne relaxăm puţin. Eu abia venisem în oraş de o săptămână, nu cunoşteam pe nimeni în afară de ei şi de antrenori.

Nici acum nu înţeleg de ce ne-au atacat. Au sărit vreo 8-9 tipi pe noi. Nu le spusesem nimic, nu provocasem pe nimeni, nu a fost vorba despre nicio fată, cum am văzut că a apărut prin media. Doar colegul meu, Joseph, era cu o fată, dar nu era iubita lui, ci doar o prietenă foarte bună", a rememorat sportivul în vârstă de 24 de ani.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO PUBLICATĂ DE GSP

Apoi, Darrell Bowie a detaliat: "Abia ajunsesem în club, de vreo jumătate de oră. Eram în picioare, în zona toaletei. Acolo, un tip m-a împins brutal din spate. Era acel «Dasaev», dar atunci nu ştiam cine e. M-am întors şi l-am îmbrâncit şi eu. A zis ceva în româneşte, dar nu am înţeles. Oricum, nu erau scuze. M-a lovit cu pumnul, iar eu am ripostat la fel. Totul s-a petrecut extrem de repede. Nu mai ştiu când a apărut acel cuţit în mâna lui.

A început să mă lovească, să mă taie, am simţit prima lovitură, în zona abdomenului, apoi celelalte. M-a înjunghiat în şapte, opt locuri. Peste tot! Pe faţă, pe gât, pe mâini, pe abdomen!".

În final, sportivul a avut un mesaj pentru interlopul care l-a înjunghiat. "Ai vrut să mă omori, să mă desparţi de fetiţa mea! Nu te plac, te urăsc! Îmi aduc aminte ce privire avea. Numai furie. De ce? Când un om te loveşte cu cuţitul în stomac, în gât, e clar că vrea să te omoare. Nu vreau decât să sufere consecinţele faptelor sale. Nu ştiu dacă am să cer daune materiale pentru ce a făcut, am să mă consult cu avocatul meu, să vedem ce decizie vom lua".

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

A doua zi, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Ulterior, reprezentanţii clubului sportiv din Brăila au anunţat că starea ambilor sportivi prezintă o evoluţie favorabilă, aceştia fiind conştienţi şi putând comunica fără dificultăţi. "Şi-au contactat familiile şi apropiaţii şi sunt optimişti în ceea ce priveşte recuperarea", precizau reprezentanţii clubului.

În 17 septembrie, principalul suspect a fost reţinut, fiind vorba despre Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Ulterior, Husein a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit avocatului său, el a recunoscut agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi.

Afla mai multe despre: bowiebaschetbalistdasaev 

viewscnt
Articole similare