Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Îmi păre rău că n-a fost la finală, să-i dau cu racheta în cap!”. Ilie Năstase dinamitează relaţia cu Mugur Isărescu | EXCLUSIV

”Îmi păre rău că n-a fost la finală, să-i dau cu racheta în cap!”. Ilie Năstase dinamitează relaţia cu Mugur Isărescu | EXCLUSIV

Tenis

Comentarii

Ilie Năstase (77 de ani) nu-l menajează deloc pe guvernatorul Băncii Naţionale Române, Mugur Isărescu, pe care-l consideră marele vinovat al ”confiscării” şi lăsării în paragină a ”Arenelor BNR” din Cotroceni.

Baza Sportivă a fost construită în 1972, cu ocazia finalei Cupei Davis dintre România şi Statele Unite ale Americii, pe terenurile ce aparţineau deja de BNR, încă din 1946.

Arena Centrală a trecut în patrimoniul Băncii Naţionale în 1991, printr-un protocol semnat de Bogdan Niculescu Duvăz şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

  • Se vorbeşte că tranzacţia s-a realizat în schimbul a 843.000 de dolari, iar acum BNR evaluează întreaga bază la 35.000.000 de euro.

Ilie Năstase, mesaj pentru Mugur Isărescu: ”Îi dădeam cu racheta în cap”

Între 1993 şi 2016, Arenele BNR au fost gazduit turneul ATP de la Bucureşti, unde au fost prezenţi cei mai importanţi jucători de tenis ai lumii.

  • Ediţia din 2016 a turneului de la Bucureşti a fost transmisă de televiziuni din 96 de ţări, subliniind importanţa şi popularitatea unui eveniment de o asemenea anvergură.

Cu toate acestea, în ultimii şapte ani, BNR a refuzat să mai investească sume în baza sportivă, iar arenele s-au degradat serios. Astfel, nicio competiţie de tenis nu s-a mai disputat în Cotroceni.

În acelaşi timp, BNR s-a opus să cedeze baza sportivă statului sau vreunui privat, cum sunt Ion Ţiriac sau Ilie Năstase.

”Nasty” nu-l iartă pe Mugur Isărescu pentru cele întâmplate şi nu are cuvinte prea ”calde” la adresa sa. Fostul lider ATP l-ar fi vrut la finala Cupei Davis din 1972, pentru a-i aplica o corecţie fizică.

Cu toţii ne aşteptam să vină la finală (n.r. - Nicolae Ceauşescu), dar n-a venit. Am înţeles că nu-i plăcea tenisul foarte mult. Însă, după finală, ne-a primit şi pe noi, şi pe americani.

Eu mi-aş fi dorit să fie la finală domnul Isărescu, să-i dau o rachetă în cap. Pentru că omul ăsta este de o nesimţire crasă. Un mare nesimţit, cu tot ce face cu această bază de la Cotroceni.

Crede că e baza lui, când, de fapt, este bunul statului român. A făcut acolo parcări peste parcări. A schimbat domeniul de activitate al bazei, ceea ce nu este normal şi ar trebui ca instituţiile abilitate să se autosesizeze.

Dar la cât de groasă este pielea domnului Isărescu, nu-l interesează nimic. Merge mai departe”, a declarat Ilie Năstase, pentru Orange Sport.

Material realizat de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: ilie nastasemugur isarescuarenele bnr 

viewscnt
Articole similare