Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Impresiile lui Andrea Compagno după trei ani petrecuţi în România: "Un român, dacă are 10 euro, cu 9 îşi ia maşină!"

Impresiile lui Andrea Compagno după trei ani petrecuţi în România: "Un român, dacă are 10 euro, cu 9 îşi ia maşină!"

Superliga

Comentarii

Andrea Compagno (27 de ani) a vorbit despre experienţa sa de la venirea în România, în 2020, pe vremea când semna cu FC U Craiova 1948.

Fotbalistul italian al celor de la FCSB a dezvăluit că se simte bine în România, chiar de la momentul sosirii sale, în 2020, când a semnat cu FC U Craiova 1948, echipă care evolua în Liga 2, la acea vreme.

"M-am simţit foarte bine din primul moment atât la Craiova, cât şi aici, la FCSB. Sunt două oraşe diferite." a declarat Andrea Compagno, pentru Fanatik.

Cât despre diferenţele dintre perioada sa petrecută la formaţia patronată de Adrian Mititelu şi actuala sa echipă, FCSB, Compagno a evidenţiat faptul că oamenii din cele două oraşe au propriile particularităţi.

"Când eram la Craiova credeam că toată România este la fel. Când am venit la Bucureşti am văzut diferenţa. Am văzut şi filmul „Team Building”. Am văzut care era diferenţa dintre un grup de olteni, un grup din Bucureşti, unul din Cluj.

Mi-a plăcut filmul. Italia e foarte diferită, mai ales în nord, în sud. Apoi am înţeles cum e în România. Credeam că totul în România este ca la Craiova!" a apreciat italianul.

Andrea Compagno: "Toţi oamenii care vin aici spun că este la fel ca în Monte Carlo"

Compagno a vorbit şi despre lucrurile mai puţin pozitive pe care le-a evidenţiat în perioada sa petrecută în România.

 "În România este foarte multă aparenţă. Dacă te uiţi în Bucureşti, de fiecare dată când vin părinţii mei sau o prietenă la mine, nu pot să creadă ce maşini văd aici. Ei cred că aici sunt prea mulţi bani. E incredibil, deoarece imaginea este că România nu este o ţară foarte bogată.

Toţi oamenii care vin aici spun că este la fel ca în Monte Carlo! Un român, dacă are 10 euro, îşi cumpără o maşină de 9 euro! Dar stă în apartament cu chirie. Vrea să arate altceva." a spus Compagno.

Compagno a reuşit să înveţe limba română în cei trei ani de la venirea sa în România, acesta a vorbit despre procesul prin care a reuşit să stăpânească limba.

"Am încercat din primul moment să învăţ. Este o formă de respect faţă de România pentru că mi-a deschis uşile. Nu am vrut ca ceilalţi să înţeleagă italiană sau engleză. Am vrut să învăţ româna şi i-am întrebat pe colegi ce înseamnă fiecare lucru. Am învăţat fără profesor.

Doar o aplicaţie în engleză-română. Nu înţelegeam la început când vorbea domnul Adrian, pentru că el vorbeşte foarte repede şi era puţin greu pentru mine." a spus fotbalistul celor de la FCSB.

Despre o eventuală naturalizare, Compagno a fost rezervat şi a pus accentul pe faptul că sunt alţi jucători care merită mai mult aceeaşi oportunitate.

"Nu este corect dacă nu te simţi şi nu eşti din ţara asta. Nu poţi să iei tricoul unui jucător care s-a născut, a crescut şi se simte 100% român. Cred că e o formă de nerespect faţă de naţiunea asta. Era vorba doar de o oportunitate, de o conjunctură." a spus Compagno.

Italianul celor de la FCSB s-a bucurat pentru echipa naţională pe parcursul campaniei de calificare la EURO 2024, inclusiv la meciul cu Andorra, în care "tricolorii" au reuşit un succes cu scorul de 4-0.

"E normal ca atunci când trăieşti în România şi simţi că e important pentru ţara asta să se califice la Campionatul European să te şi uiţi la meciuri. Am strigat când a dat gol Stanciu cu Andorra şi iubita mi-a zis: «Bă, am crezut că e Italia!». Nu zic că e aproape la fel. E ca a doua ţară, sigur că da." a încheiat Compagno.

Afla mai multe despre: andrea compagnofcsbfc u craiovasuperligaromania 

viewscnt
Articole similare