Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

IMPRESIONANT | Câte beri se consumă pe stadionul lui Bayern şi câţi bani încasează bavarezii anual din această afacere

IMPRESIONANT | Câte beri se consumă pe stadionul lui Bayern şi câţi bani încasează bavarezii anual din această afaceregalerie foto

Bayern Munchen

Comentarii

Echipele din România, în special cele mai mici, trăiesc aproape exclusiv din banii veniţi de la televiziuni, din moment ce departamentul de marketing, la mare parte din echipe, este aproape inexistent. Lucrurile se schimbă în vest, acolo unde marile cluburi ale Europei reuşeşc să facă bani şi totodată să aducă oameni la stadion prin diverse metode.

Una dintre aceste metode este vânzarea de bere, legală la meciurile de campionat pe multe stadioane din vestul Europei. Este cazul şi la Bayern Munchen, club din Bavaria, patria berii, despre care fostul antrenor, Carlo Ancelotti, susţine că vinde 30,000 de litri de bere pe meci (Declaraţia a fost făcută de Ancelotti la Universitatea din Napoli, sursă)

4,2 euro este costul unei beri pe Allianz Stadium, iar la un calcul simplu aflăm că, în medie, la un meci de acasă sunt cumpărate 70,000 de beri, exact când capacitatea pe care o are stadionul din Munchen. Astfel, Bayern încasează la fiecare etapă din Bundesliga, de acasă, 252,000 de euro, iar la finalul sezonului suma este de aproximativ 4,3 milioane de euro.

Aşadar, cu suma încasată doar pe vânzarea de bere într-un sezon, clubul îi poate plăti salariul internaţionalului german, Joshua Kimmich, care câştigă anual 4,42 milioane de euro. Bineînţeles, clubul trebuie să plătească şi furnizorii, dar având în vedere că unul dintre sponsorii echipei este un producător uriaş de bere, totul devine mai simplu, iar pe Allianz Arena nu este vândută doar bere. 

Este o diferenţă enormă faţă de un club de Liga 1, unde pe cele mai multe stadioane nu ai unde să îţi cumperi o băutură răcăritoare, iar acolo unde este cazul, spaţiile de vânzare sunt foarte puţine, ceea ce face ca statul la coadă în pauza meciului să se prelungească până în repriza a doua. 

Afla mai multe despre: bayern munchenberevanzare 

viewscnt
Articole similare