Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În 2008 Becali îl anunţa drept "creierul Stelei", acum revine Liga 1! Traseul puştiului care nu şi-a atins niciodată potenţialul

În 2008 Becali îl anunţa drept "creierul Stelei", acum revine Liga 1! Traseul puştiului care nu şi-a atins niciodată potenţialul

Fotbal intern

Comentarii

Poreclit "Micul Balaci" la începutul carierei, Andrei Ionescu e pe punctul de a primi o nouă şansă să le arate iubitorilor fotbalului din România că specialiştii nu greşeau în urmă cu mai bine de un deceniu când îl asemuiau cu fotbalişti uriaşi din istoria României.

Extrem de tehnic, Andrei Ionescu a început fotbalul la Craiova, iar în 2005 făcea pasul spre echipa de seniori, la nici 17 ani. În 2008, FCSB i-a plătit Craiovei nu mai puţin de 800.000 de euro în schimbul lui Andrei Ionescu, cel care atunci era numit "Micul Balaci". Avea aproape 20 ani şi era unul dintre cei mai talentanţi jucători din Liga 1.

Şi Gigi Becali era convins că a dat lovitura: "La ora asta avem niste jucatori de 17, 18, 19 ani de mare clasa. Peste doi sau trei ani o sa se bata de la egal la egal cu marile cluburi din Liga Campionilor [...] Andrei Ionescu va fi creierul Stelei!"

A fost însă transferul de la care a început declinul. Ionescu n-a reuşit să se adapteze la FCSB şi în 2011 a fost lăsat să plece liber de contract.


Şi-a încercat ulterior norocul la Royal Antwerp, Ferencvaros, Naft Al-Janoob, FC Eindhoven, ASIL Lysi şi FC Voluntari, dar n-a mai atins niciodată forma pe care a avut-o la Universitatea Craiova. Acum, după o experienţă în India, la Aizawl, unde a marcat 13 goluri în 21 de meciuri, Ionescu e gata de o nouă experienţă în Liga 1, tot la Voluntari.

Ioan Andone anunţă revenirea lui Ionescu

”Andrei Ionescu este un jucător cu experienţă, l-am avut şi săptămâna trecută la antrenament. L-am luat în pregătire, va semna şi un contract, pentru că este un jucător care poate decide un meci”, a declarat Ioan Andone pentru Telekom Sport.



 

Afla mai multe despre: andrei ionescufcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare