Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În 2012 ajungea la Barcelona, iar catalanii îl considerau mai bun ca Modric. Incredibil unde a ajuns să joace acum

În 2012 ajungea la Barcelona, iar catalanii îl considerau mai bun ca Modric. Incredibil unde a ajuns să joace acum
Comentarii

Crescut de Bastia, dar remarcat la Arsenal, fotbalistul camerunez a ajuns în 2012 la FC Barcelona. Patru sezoane a îmbrăcat tricoul catalanilor, care şi-au pus mari speranţe în el. N-a confirmat nicio clipă, iar cariera sa a cunoscut un trend descendent.

Alexandre Dimitri Song Billong va împlini în scurt timp 31 de ani. Când l-a transferat în 2012, presa catalană s-a folosit de rivala de pe Santiago Bernabeu care anunţase transferul lui Luka Modric, pentru a-l pune pe Song într-o lumină pozitivă.

Cotidianul SPORT se mândrea la acea vreme cu faptul că FC Barcelona a cumpărat un super jucător pentru doar 20 de milioane de euro, în timp ce Real Madrid cheltuia 42 de milioane pentru Luka Modric, un fotbalist pe care catalanii îl considerau prea scump.

Alex Song a fost însă o mare dezamăgire pe Camp Nou, în timp ce Modric a devenit unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai Realului şi piesă cheie în cele patru Uefa Champions League câştigate de gruparea blanco.

Nu doar că nu a convins la Barcelona, dar cariera lui Alex Song, nepotul celebrului Rigobert Song, a intrat pe un trend descendent. După 65 de meciuri la FC Barcelona, Song a fost împrumutat la West Ham United, iar în ultimii doi ani a jucat pentru Rubin Kazan din Rusia în numai 23 de meciuri.

În timp ce Modric îşi conducea naţionala spre finala Campionatului Mondial din Franţa, Song căuta soluţii pentru a-şi încheia aventura din Rusia.

Şi-a găsit în cele din urmă echipă, iar din sezonul viitor va evolua în prima ligă din Elveţia, acolo unde va îmbrăca tricoul formaţiei FC Sion.

 

 

Afla mai multe despre: alex songtransferfc barcelona 

viewscnt
Articole similare