Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"În această perioadă toată lumea a căutat să-şi creeze avantaje!" UTA acuză reluarea ligii secunde în noul format: "Ciudată insistenţa lor"

"În această perioadă toată lumea a căutat să-şi creeze avantaje!" UTA acuză reluarea ligii secunde în noul format: "Ciudată insistenţa lor"

Liga 2

Comentarii

Antrenorul formaţiei UTA, Laszlo Balint, a vorbit la Telekom Sport despre reluarea ligii secunde într-un nou format

Federaţia Română de Fotbal şi cluburile din Liga 2 au decis împreună schimbarea formatului competiţiei pentru finalul sezonului. Se va juca în sistem play-off şi cu meciuri într-o singură mansă. UTA e cea mai afectată de decizia luată. În plus, nicio echipă din liga secundă nu va retrograda: "Dacă s-ar fi îngheţat campionatul UTA ar fi fost declarată campioană" a declarat Laszlo Balint, antrenorul formaţiei ardelene, la Telekom Sport.

Lider detaşat în Liga 2, UTA se vede acum în situaţia de a-i fi înjumătăţite punctele. Automat, avantajele sale create pe teren, dispar: "Din repsect pentru comeptiţie pentru Federaţie, că acolo s-au făcut eforturi, din efort pentru suporteri şi pentru iubitorii fotbalului am spus că vrem să se termine acest sezon pe teren. Dar, în această peiroadă toată lumea a căutat să-şi creeze avantaje. Nu pot să zic că nu m-aş fi bucurat dacă acum s-ar fi dat o decizie prin care UTA să fie campioană" a mai spus Laszlo Balint.

Antrenorul arădenilor spune că iniţiativa formatului tur-retur ar fi plecat de la Petrolul Ploieşti, club care ar fi venit cu această propunere: "Mi s-a transmis această doleanţă a celor de la Petrolul. E ciudat că au insistat pentru jucarea playoff tur-retur, dar înjumătăţirea punctelor să rămână. Eu am transmis că sunt de acord să joc tur-retur cu condiţia să nu mi se prejudicieze munca, bineînţeles că nu a fost agreată" a mai spus Balint.

Jucătorii de la UTA au reacţionat bine, susţine antrenorul Laszlo Balint


Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formaţia de pe poziţia a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Laszlo Balint spune că fotbaliştii săi au reacţionat surprinzător de bine la auzul veştii că Liga 2 va continua, dar într-un alt format: "M-a bucurat reacţia lor, majoritatea au reacţionat foarte bine, starea de sprit e foarte bună abia aşteaptă să înceapă antrenamentele. Singurul aspect pozitiv e că vom avea o perioadă de pregătire suficientă şi vom putea parcurge toţi paşii pentru pregătirea minuţioasă a acestui playoff" a mai spus tehnicianul.

"Din fericire, conducerea clubului a înţeles că această perioadă e delicată pentru moralul jucătorilor în primul rând, pentru că absolut toată lumea a avut de suferi din punct de vedere financiar. Nici noi nu am făcut notă discordantă, dar nu ni s-au redus salariile. Anumite plăţi au fost întârziate" a mai explicat antrenorul arădenilor, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: utalaszlo balint 

viewscnt
Articole similare