Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În cărţi la "tineret", Cristi Chivu a dezvăluit ce planuri are. "Ne concentrăm să ne îmbunătăţim performanţele"

În cărţi la "tineret", Cristi Chivu a dezvăluit ce planuri are. "Ne concentrăm să ne îmbunătăţim performanţele"

Fotbal

Comentarii

Chiar dacă a agăţat ghetele în cui în urmă cu şase ani de zile, Cristi Chivu s-a întors alături de sportul care i-a oferit atâta de mult satisfacţie profesională. Inter Milano, formaţia care i-a "pus" trofeul Ligii Campionilor în palme a fost cea care şi-a încredinţat viitorul fostului căpitan al naţionalei.

În sezonul 2018-2019, după pauză de 5 ani, Cristi Chivu se întoarce în iarbă şi preia echipa U14 a celor de la Internazionale Milano. În doar un singur an, după rezultate foarte bune cu U14, este promovat la U17 - iar Interul sub comanda sa străluceşte din nou. Milanezii sunt pe locul 2 în clasament după încheierea turului, în spatele celor de la Atalanta, formaţie care domină competiţiile de juniori din Italia la fiecare categorie de vârstă. Momentan, românul se află alături de familie, însă gândurile sale sunt îndreptate tot către echipa sa.

"Noi toţi, cei din staff, avem datoria şi obiectivul de a-i creşte pe cei mici şi de a-i pregăti bine pentru prima echipă, lucru care se poate întâmpla anul următor sau pe viitor. În acest moment, ne bucurăm de sărbători în compania familiilor, iar pe 3 ianuarie vom avea timp şi spaţiu să începem pregătirea pentru noul an", a declarat Chivu, într-un interviu acordat italienilor de la InterTV.

De rezultatele sale foarte bune la juniorii lui Inter au auzit şi oficialii Federaţiei Române de Fotbal. S-a zvonit, la un moment dat, că şi Chivu ar fi pe lista scurtă de antrenori pe care Comisia Tehnică a FRF o va trimite către analiză pentru a se stabili următorul antrenor de la naţionala de tineret, "rămasă" fără Mirel Rădoi, promovat la naţionala de seniori. Cu toate acestea, Chivu pare să fie extrem de concentrat pe obiectivele sale de la Inter şi nu pare că ar fi deranjat sau afectat în vreun fel de aceste zvonuri. Chivu rămâne focusat pe ce urmează la echipa U17 a celor de Inter Milano.

"Am muncit, muncim şi vom munci şi pe viitor. Principalul obiectiv al sectorului juvenil este acela de a-i face pe cei tineri să înţeleagă că trebuie să muncească şi să se folosească de acest lucru. În 2019 am văzut rezultate foarte bune în tot sectorul de tineret de la Inter. Ne concentrăm ca anul viitor să ne îmbunătăţim performanţele", a mai spus Chivu.

Cristi Chivu va juca la meciul de retragere al lui Wesley Sneijder

Cristi Chivu va reveni pe teren în vara anului viitor, atunci când va participa la un meci demonstrativ în cinstea fostului său coleg de la Inter şi Ajax, olandezul Wesley Sneijder, care se va retrage din activitate. Românul s-a retras şi el din activitate în urmă cu 6 ani, însă pentru bunul său prieten se reactivează, chiar şi pentru câteva ore.

"Va fi o partidă între o naţională olandeză şi o echipă formată din jucători alături de care am evoluat în Olanda, Spania, Italia şi Turcia. Va fi portarul nostru de la Inter, Julio Cesar, căpitanul Javier Zanetti şi Samuel Eto’o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovici, Esteban Cambiasso şi Diego Milito, vor participa toţi. Pe bancă se vor afla Jose Mourinho şi Bert van Marwijk. Până în prezent, Mourinho e cel mai bun antrenor din lume. Avem încă pe Whatsapp un grup al celor care am fost la Inter în 2010 şi vorbim mult între noi. Am luat o pauză de la antrenamente, dar la anul mă voi dedica complet meciului meu de retragere. Vreau să fiu în formă optimă când se va da lovitura de începere. Trebuie, pentru că Jose e exigent, altfel pur şi simplu mă va pune pe bancă”, a declarat Sneijder, pentru De Telegraaf.

Wesley Sneijder se retrage din fotbal la 35 de ani, timp în care a strâns 134 de meciuri şi 31 de goluri pentru naţionala Olandei, alături de care a pierdut titlul mondial în 2010, a câştigat cu Inter UEFA Champions League şi a devenit campion în Olanda (Ajax), Spania (Real Madrid), Italia (Inter) şi Turcia (Galatasaray).

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare