Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În iulie încep preliminariile cupelor europene şi meciurile din Liga 1

În iulie încep preliminariile cupelor europene şi meciurile din Liga 1galerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Luna iulie este bogată în evenimente fotbalistice de top. Reprezentanta României în Liga Campionilor intră în competiţie înainte de finalul Euro 2020, apoi ia startul sezonul 2021-2022 al Ligii I, apoi cele trei echipe din Conference League îşi încep aventura europeană. Calendarul lunii mai include şi Supercupa României, plus participarea naţionalei olimpice la JO de la Tokyo.

CFR Cluj intră prima în competiţiile europene

România ocupă locul 25 în clasamentul coeficienţilor UEFA, ceea ce înseamnă că trimite o echipă în preliminariile Ligii Campionilor şi trei formaţii în Conference League. Dacă reprezentantele noastre vor ieşi repede din competiţii şi nu vor strânge puncte, este foarte posibil să ajungem pe locul 29, adică să rămânem doar cu o echipă în Liga Campionilor şi cu două reprezentante în Conference League. O cădere şi mai drastică ar echivala cu pierderea locului din cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, urmând să avem doar trei reprezentante în Conference League.

CFR Cluj este prima echipă din România care joacă în sezonul 2021-2022 al cupelor europene. Pe 6 iulie, echipa antrenată acum de Marius Şumudică o întâlneşte pe Borac Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), în prima manşă a turului 1 preliminar din Liga Campionilor. Meciurile din preliminarii nu se mai joacă într-o singură manşă, ca anul trecut. Astfel, returul se dispută pe 13 iulie.

Superbet pariuri sportive oferă cota 1.35 pentru victoria campioanei României în meciul din Gruia. De altfel, CFR este favorită certă să se califice pentru turul 2 preliminar, care se dispută tot în această lună (13-14 iulie turul, respectiv 20-21 iulie returul).

FCSB vs Universitatea Craiova, primul derby al sezonului 2021-2022

În prefaţa noului sezon din fotbalul intern se joacă Supercupa dintre CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Confruntarea dintre campioană şi câştigătoarea cupei va avea loc de 10 iulie, pe Arena Naţională.

La patru zile după finala Campionatului European de Fotbal, pe 15 iulie, se joacă primul meci din ediţia 2021-2022 a Ligii I: FC Botoşani vs FCSB.

Iată programul complet al primei runde:

  • FC Botoşani vs FCSB (15 iulie, ora 20:30)
  • Sepsi Sf. Gheorghe vs Academica Clinceni (16 iulie, ora 18:30)
  • CFR Cluj vs FC U Craiova (16 iulie, ora 21:30)
  • Gaz Metan Mediaş vs CS Mioveni (17 iulie, ora 18:30)
  • Universitatea Craiova vs FC Argeş (17 iulie, ora 21:30)
  • UTA Arad vs Farul Constanţa (18 iulie, ora 18:30)
  • Rapid Bucureşti vs Chindia Târgovişte (18 iulie, ora 21:30)
  • Dinamo vs FC Voluntari (19 iulie, ora 20:30)

În luna iulie se vor juca trei etape din campionatul primului eşalon. În runda a doua avem primul derby al noului sezon: FCSB vs Universitatea Craiova.

Naţionala olimpică, afectată de calendarul aglomerat

Ziua de 22 iulie va fi foarte încărcată pentru microbişti. Naţionala olimpică, antrenată de Mirel Rădoi, va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo contra reprezentativei similare a statului Honduras.
Din cauza calendarului aglomerat, cu meciuri în competiţia internă şi în cupele europene, cele mai multe cluburi din Liga I nu au permis jucătorilor importanţi să meargă la Tokyo. Lipsesc şi stranieri, în frunte cu Ianis Hagi.

Iată lotul pe care îl are la dispoziţie Rădoi:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
  • MIJLOCAŞI: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franţa), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton/Anglia);
  • ATACANŢI: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia).

În aceeaşi zi, reprezentantele noastre în Conference League joacă meciurile din prima manşă a turului 2 preliminar:

  • FC Spartak Trnava (Slovacia) / Mosta (Malta) vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
  • Universitatea Craiova vs Laçi (Albania) / Podgorica (Muntenegru)
  • FCSB vs Şahtior Karagandy (Kazahstan)

Manşa secundă se va juca pe 29 mai, după ce „olimpicii” vor fi jucat celelalte două partide din faza grupelor, cu Republica Coreea (25 iulie) şi cu Noua Zeelandă (28 iulie).
În ceea ce priveşte cupele europene, este important de spus că UEFA a anulat regula golului marcat în deplasare. Dacă meciul tur se termină 1-1, iar după 90 de minute în partida retur este 2-2, se recurge la prelungiri şi, dacă este cazul, la lovituri de departajare.

Aşadar, după o lună de meciuri de la Euro 2020, putem spune: „Fotbalul s-a terminat, începe fotbalul!”.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariuri 

viewscnt
Articole similare