Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În paşi de cha-cha spre Paris! Fosta dansatoare vrea o medalie la scrimă la Jocurile Olimpice: "Când trag linie vreau să zic că au meritat"

În paşi de cha-cha spre Paris! Fosta dansatoare vrea o medalie la scrimă la Jocurile Olimpice: "Când trag linie vreau să zic că au meritat"

Jocurile olimpice

Comentarii

Cea mai bună floretistă a României, Mălina Călugăreanu vrea să bifeze a doua prezenţă la Jocurile Olimpice, după participarea la Rio, în 2016. Sportiva în vârstă de 27 de ani, medaliată cu bronz anul trecut la Jocurile Europene, a făcut dansuri sportive şi moderne şi ar dori să sărbătorească o medalie la Paris în paşi de cha-cha pe Champs-Elysees.

Mălina Călugăreanu este speranţa „tricoloră” a lotului feminin de scrimă. Câştigătoare a locului trei la floretă individual în 2023 la jocurile Europene, povestea în sport a Mălinei este una extrem de interesantă.

„Sora mea făcea scrimă, eu făceam dansuri, eram ferm convinsă că o să ajung o bună dansatoare. De câte ori aveam pauză de la dansuri, mă duceam la sora mea la antrenament şi mă jucam cu soţia antrenorului”, a declarat Mălina Călugăreanu, componentă a lotului naţional de scrimă al României, pentru Sportsnet.ro. 

Fata era atât de pasionată de muzică şi dans, încât îşi dedica tot timpul liber activităţii artistice. A urmat cursurile academiei celebrului  dansator Mihai Petre.

„O lunga perioadă de timp am făcut dansuri moderne şi în paralel am făcut şi dansuri sportive, la clubului lui Mihai Petre, la liceul Cervantes. Ulterior am renunţat, ca să pot face doar scrimă” - Mălina Călugăreanu, componentă a lotului naţional de scrimă al României.

Participantă la JO Rio, din 2016, Mălina ştie ce înseamnă şi cum se trăieşte cea mai mare competiţiei sportivă a lumii.

„JO este o competiţie aparte. Eu, la Rio, nu prea înţelegeam ce se întâmplă cu mine. Am avut emoţii, dar pentru că nu resimţeam aşa mult presiunea, am fost foarte detaşată şi nu am băgat în seamă lucrurile din jur. Când am ajuns la Rio şi am văzut marii sportivi ai lumii a fost ceva wow, plus că fetele de la spadă au câştigat aurul şi a fost o experienţă de neuitat. Când le-a cântat imnul, am avut nişte senzaţii de nedescris, sunt lucruri pe care nu le pot compara cu altceva” - Mălina Călugăreanu, componentă a lotului naţional de scrimă al României.

Anul acesta Mălina şi-ar dori să ia startul la competiţia de la Paris şi chiar visează cu ochii deschişi la o medalie! Primul pas îl face în acest week-end. Sportiva participă în perioada 26-28 la Differdange, în Luxemburg, la concursul individual de calificare la JO.

„JO este cea mai importantă competiţie din viaţa unui sportiv, aşa că este un lucru major doar să ajungi acolo. În primul rând vreau să nu se pună problema doar să particip la JO. Când trag linie vreau să zic că au meritat toate sacrificiile pe care le-am făcut şi apoi m-aş întoarce în sala de scrimă”- Mălina Călugăreanu, componentă a lotului naţional de scrimă al României.

Emoţii vor fi în week-end şi pentru iubitul Mălinei, Iulian Teodosiu. Component al lotului naţional de scrimă, spadasinul român se va lupta şi el în Luxemburg pentru un bilet la Jocurile Olimpice de la Paris. Teodosiu a făcut parte din delegaţia „tricoloră” la precedenta ediţie a JO, la Tokyo.

Nu-şi ascunde superstiţiile

Ca majoritatea sportivilor, Mălina recunoaşte că are superstiţii. Unele mai serioase, altele pe care le ia mai în glumă.

„Până acum. Mult timp nu dădeam sarea din mână în mână pentru că se spunea ca te cerţi cu persoana respectivă, dacă vedem o pisică neagră închideam ochii, să nu cumva să am ghinion. Pe planşă am o superstiţie că eu trebuie să fiu rima la arbitru să-mi pună gabaritul, greutatea care se pune la începutul asaltului pentru a verifica echipamentul” - Mălina Călugăreanu, componentă a lotului naţional de scrimă al României.

Afla mai multe despre: mălina călugăreanumălina călugăreanu floretista 

viewscnt
Articole similare