Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În prima linie a luptei împotriva coronavirusului! Gestul de mare campion al unui jucător de rugby

În prima linie a luptei împotriva coronavirusului! Gestul de mare campion al unui jucător de rugby

Rugby

Comentarii

Sâmbata trecuta, la Roma, Maxime Mbanda ar fi trebuit să se afle pe teren şi să evolueze în faţa a 60 de mii de spectatori. Meciul de rugby Italia - Anglia nu s-a mai jucat, iar el va trebui să mai aştepte până să bifeze a 21-a selecţie pentru ''gli azurri''. Lupta din teren a înlocuit-o repede cu una mult mai grea şi mai periculoasă.

Dotat cu o mască şi cu un costum de protecţie complet, Mbanda a hotărât să se alăture voluntarilor ''Crucii galbene din Parma''. Alegerea nu a fost întâmplătoare. Regiunea Emilia- Romagna este una dintre cele mai afectate de epidemia de coronavirus. ''M-am întrebat cum pot ajuta, chiar şi fără abilităţi medicale. Am găsit Crucea Galbenă, care avea un serviciu de transport de medicamente şi produse alimentare pentru persoanele în vârstă'', a declarat Mbanda pentru AFP. 

După ce a livrat măşti, mâncare  şi reţete medicale, a decis să treacă în prima linie. Responsabilitatea şi pericolul au devenit uriaşe. A ajuns în echipele care transferă pacienţi pozitivi de la un spital din regiune la altul. ''Ceea ce văd sunt oameni de toate vârstele, cu ventilatoare, cu oxigen, medici şi asistente care lucrează 20-22 de ore. 95% din structurile spitaliceşti sunt dedicate pacienţilor cu coronavirus.

"Dacă oamenii ar vedea ceea ce văd eu în spitale, s-ar gândi de două-trei ori înainte de a pleca din casă. Când te uiţi la aceşti pacienţi, chiar dacă nu pot vorbi... comunică cu ochii şi îţi spun lucruri pe care nu le poţi imagina''. Este atent, îşi ia toate măsurile de precauţie, dar merge mai departe. ''După tot ceea ce am văzut, îmi spun că nu pot fi obosit. Frica este normală. Există însă mici lucruri care pot fi făcute în siguranţă, care ar oferi o oră de odihnă pentru cei din prima linie. Pentru ei, o oră este esenţială. Atâta timp cât voi avea forţă, voi continua. Atâta timp cât este o urgenţă, rămân acolo''. Dacă în naţionala Italiei joacă în linia a treia, Maxime Mbanda este acum în prima linie a luptei cu un adversar pe care e convins că îl poate învinge. Dar nu de unul singur.

 
 

Afla mai multe despre: rugbycoronavirus 

viewscnt
Articole similare