Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În urmă cu 10 ani poza lângă Cristiano Ronaldo, acum este considerat urmaşul său

În urmă cu 10 ani poza lângă Cristiano Ronaldo, acum este considerat urmaşul său
Comentarii

Joao Pedro Neves Filipe a devenit campion european cu naţionala Sub 19 ani a Portugaliei, competiţie unde a fost declarat şi golgeterul turneului. O Jogo îl consideră urmaşul de drept al lui Cristiano Ronaldo în naţională, iar clubul de care aparţine, Benfica Lisabona, îşi freacă palmele cu satisfacţie. Real Madrid e deja pe urmele sale.

N-are rost să ne păcălim: există destin! În 2007 ”Jota”, aşa cum îi spun colegii lui Joao Pedro Neves Filipe era unul dintre copiii care ieşeau pe gazon alături de fotbaliştii echipei naţionale.

A fost atât de fericit că a putut petrece câteva minute alături de idolul său Cristiano Ronaldo, încât a mărturisit că n-a putut dormi de bucurie în acea noapte.

Dezvăluirea s-a produs 10 ani mai târziu, după ce Jota devenise campion european şi la Sub 17 ani cu naţionala Portugaliei: ”Aş vrea să ating nivelul lui într-o zi, deşi ştiu că e aproape imposibil. Idolii mei sunt Cristiano, Messi şi Neymar, pentru că ei sunt cei mai buni. Cristiano e însă unic. Nu-mi plac totuşi comparaţiile, eu sunt Jota şi atât!” explica Joao ”Jota” Filipe în O Jogo.

La mai bine de zece ani de când ieşea alături de Cristiano Ronaldo pe gazon, Joao Jota este considerat astăzi marea speranţă a portughezilor pentru viitor.

Cel mai bun marcator de la turneul european din 2018 şi cel mai bun jucător de la turneul final sub 17 ani, ambele competiţii câştigate de naţionala ţării sale, Jota mărturiseşte: ”Avem o generaţie fantastică. Pas cu pas, antrenament cu antrenament, ne apropiem de ceea ce ne dorim!”  

Fotbalistul Benficăi a debutat deja în naţionala Under 21 a Portugaliei, într-un amical disputat în mai, contra Italiei. Iar în sezonul viitor ar urma să fie promovat la prima echipă a Benficăi. La 19 ani, lusitanul are 21 de reuşite la naţionalele de tineret al Portugaliei, două titluri europene cu ţara sa, un campionat naţional cu Benfica şi o finală de Uefa Youth League.

Marile cluburi din Europa, printre care şi Real Madrid, fosta echipă a lui Cristiano, au pus deja ochii pe el. Dar Jota rămâne cu picioarele pe pământ şi arată un echilibru aproape anormal pentru un puşti lăudat de toată Portugalia: ”Eu n-am ajuns nici măcar să joc pentru Benfica. Cum să mă gândesc la bani şi transferuri?!”

Duminică, Joao Jota a marcat două goluri în finala contra Italiei, câştigată de Portugalia cu 4-3 după prelungiri. De numele său, vom mai auzi cu siguranţă, aşa că poate e bine să-l notăm undeva. 

sursa foto: as.com

Afla mai multe despre: joao jotacristianoportugalia 

viewscnt
Articole similare