Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Înaintea lui Ernesto Valverde a fost Radomir Antic. Realul avea opt puncte peste Barcelona. Gică Hagi: "M-am simţit foarte bine cu el, este ciudat că s-a întâmplat aşa"

Înaintea lui Ernesto Valverde a fost Radomir Antic. Realul avea opt puncte peste Barcelona. Gică Hagi: "M-am simţit foarte bine cu el, este ciudat că s-a întâmplat aşa"

Fotbal

Comentarii

Barcelona este pe primul loc în La Liga, însă a rămas fără antrenor. Ernesto Valverde a fost demis, însă surpriza nu este atât de mare, deoarece jocul suferea la toate capitolele. Doar conjunctura a făcut ca Barcelona să fie lider. Un adevărat şoc a avut loc în urmă cu 27 de ani, atunci când Radomir Antic a fost îndepărtat de la Real Madrid, care se afla în aceeaşi postură ca spaniolul

Cu titlul "neoficial" de campioană de iarnă, sârbul Radomir Antic a fost demis pe 27 ianuarie 1992. Consiliul de administraţie madrilen, condus de Ramon Mendoza, a surprins pe toată lumea cu această decizie, însă a fost o datorie faţă de fani. Real Madrid venea după o înfrângere ruşinoasă în campionat cu Tenerife, iar suporterii şi-au arătat furia prin toate căile posibile. Principalul vizat a fost antrenorul Radomir Antic. La ani distanţă (în 2015), tot din cauza fanilor, Carlo Ancelotti avea să fie demis din cauza unui meci slab făcut cu Schalke 04, în Liga Campionilor.

"Mi-a plăcut mai mult Tenerife decât Real Madrid", susţinea Mendoza, după înfrângerea cu Tenerife, vizibil dezamăgit de jocul prestat de formaţia sa. Acesta l-a convocat de urgenţă la o întâlnire pe Radomir Antic, însă sârbul nu şi-a putut convinge partenerul că poarte redresa rapid lucrurile, chiar dacă Real Madrid era pe primul loc în La Liga, cu opt puncte peste Barcelona. Ramon Mendoza i-a cerut demisia lui Antic, iar acesta s-a conformat. În schimb, i s-a propus să rămână în conducerea clubului, cel puţin până la finalul sezonului, însă orgoliosul tehnician a refuzat.

La acea vreme, jucătorii Realului au fost şi ei luaţi prin surprindere. Cel mai afectat de schimbare a fost chiar Gheorghe Hagi, cel care se afla într-o formă foarte bună sunt îndrumarea lui Radomir Antic. Chiar i-a dedicat acestuia golul marcat în poarta Osasunei, de la 45 de metri: "M-am simţit foarte bine cu el. Este ciudat că acest lucru s-a întâmplat, mai ales că eram pe primul loc în Ligă", declara jucătorul român în urmă cu 27 de ani.

Gheorghe este ca un fiu pentru mine. Perioada petrecută la Real Madrid a fost una specială. De aceea, tot timpul am menţinut o relaţie apropiată şi ştim că există un respect reciproc. De atunci i-am urmărit traiectoria, de când a început să investească în fotbalul juvenil din România şi până a promovat în fotbalul profesionist. Sunt încântat de faptul că a continuat în fotbal", declara Radomir Antic despre Hagi, în urmă cu un an.

Pe 28 ianuarie 1992, la mai puţin de 24 de ore, Real Madrid anunţa că are un nou antrenor  - pe Leo Beenhakker. Coincidenţă sau nu, la finalul acelui an, Gheorghe Hagi, considerat la acea vreme unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume, alegea să plece de la Real Madrid şi semna cu Brescia, în Italia.

Afla mai multe despre: fotbalgheorghe hagireal madrid 

viewscnt
Articole similare