Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o "barcă" s-a calificat la Jocurile Olimpice de la anul. Până acum, şase echipaje româneşti şi-au obţinut biletele pentru Tokyo

Încă o "barcă" s-a calificat la Jocurile Olimpice de la anul. Până acum, şase echipaje româneşti şi-au obţinut biletele pentru Tokyo

Jocurile olimpice

Comentarii

Încă un echipaj a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În total, în şase probe de la Mondialele de canotaj la Linz s-au obţinut clasări care permit participarea în Japonia.

Barca de dublu rame, formată din Cristina Popescu şi Amalia Bereş a încheiat prima finala B a Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz. În finala A participă şase echipaje, iar asta înseamnă că româncele se vor clasa în final pe locul 7. Pentru a merge la Tokyo era necesară o clasare între primele 11, astfel că, Popescu şi Bereş merg la Jocurile Olimpice!

Este cel de-al şaselea echipaj care obţine calificarea. Celelalte cinci şi-au obţinut dreptul de a merge în Japonia după ce s-au califcat în finalele A în probelor lor. Astfel, cele cinci se vor lupta şi pentru medalii la Campionatele Mondiale de la Linz.

Echipajele calificate la Tokyo, care participă în finalele A

  • dublu vâsle feminin câtegoria uşoară (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 7)
  • dublu vâsle femin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 11)
  • dublu vâsle masculin  (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 11)
  • patru rame feminin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 8)
  • patru rame masulin (clasare necesară pentru Tokyo - cel puţin locul 8)

"Nu ne-am fixat medalii. Ştiind cât de greu e să ajungi la Jocurile Olimpice, îmi doresc anul acesta să ne calificăm. Eu mă voi mulţumi dacă de la simplu, până la opt vom fi calificaţi la Jocurile Olimpice", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, la plecarea spre Austria. 

Afla mai multe despre: canotajjocurile olimpicecalificare 

viewscnt
Articole similare