Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o echipă departamentală în România. 11 milioane de euro, bugetul total al clubului sportiv. Ce minister are acum club de fotbal

Încă o echipă departamentală în România. 11 milioane de euro, bugetul total al clubului sportiv. Ce minister are acum club de fotbalgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

În peisajul fotbalistic din România a apărut încă o echipă departamentală, după Steaua, şi a fost înscrisă în Liga 4.

După Steaua, fotbalul românesc are acum încă o echipă departamentală. Unul dintre cele mai mari cluburi sportive de la noi şi-a reactivat secţia de fotbal şi a înscris echipa în Liga 4.

Sunt planuri mari aici şi se doreşte promovarea în Liga 3 încă din acest sezon.

Încă o echipă departamentală în România: ”Nu ne jucăm de-a fotbalul”

CS Dinamo şi-a reactivat secţia de fotbal şi are planuri mari. ”Roş-albii” şi-au lansat în iarnă academia clubului, unde a adus câteva personalităţi interesante, precum Ionel Dănciulesc şi Dănuţ Lupu.

Pentru ca juniorii formaţi aici să aibă continuitate, CS Dinamo a decis să înscrie în competiţii o echipă de seniori. Echipa Clubului Sportiv a început din Liga 4, dar au planuri ambiţioase încă din primul sezon.

Dănuţ Lupu, cel care deţine funcţia de manager al echipei de fotbal CS Dinamo, susţine că vrea să atace promovarea încă din acest sezon:

”Eu îmi doresc să promovăm încă din acest prim an. Mai avem de adus 3-4 jucători şi cred că e posibil să realizăm asta.

Chiar dacă suntem la Liga a 4-a, băieţii au câte trei antrenamente pe săptămână. Doar nu ne-am apucat de treabă doar aşa, să ne jucăm de-a fotbalul”, a spus Dănuţ Lupu.

Dinamoviştii au reuşit şi un transfer surprinzător. Printre jucătorii aduşi se numără şi Alexandru Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu. Fundaş central de meserie, Alexandru Iordănescu provine dintr-o familie de stelişti, dar acest detaliu n-a împiedicat transferul.

Practic, după Steaua, România are acum o nouă echipă departamentală, care aparţine de Ministerul de Interne.

Echipa de fotbal CS Dinamo este finanţată din bugetul Clubului Sportiv, care anul trecut a avut un buget de aproape 54 milioane de lei, adică aproximativ 11 milioane de euro.

Echipa de fotbal CS Dinamo va primi însă doar o mică parte din acest buget, restul banilor fiind destinaţi către celelalte secţii sportive din cadrul clubului.

O nouă situaţie ciudată în fotbalul românesc. Câte echipe Dinamo există

Pe lângă echipa departamentală Dinamo, în prezent există încă două echipe care poartă denumirea clubului din Ştefan cel Mare: cea din Liga 1 (care este şi cea mai cunoscută şi care este deţinătoarea palmaresului), plus ACS FC Dinamo Bucureşti - care joacă tot în Liga 4 şi care este finanţat de Nicolae Badea.

Practic, avem o nouă situaţie ciudată în fotbalul românesc şi sunt acum 3 echipe care poartă în mare aceeaşi denumire, Dinamo.

În ultimii ani, prin aceeaşi situaţie au mai trecut Rapid, Universitatea Craiova sau Poli Timişoara. Aici, disputele au fost rezolvate în justiţie.

În prezent, noua echipă a lui CS Dinamo ocupă locul 8 în Liga 4, cu 9 puncte în 5 etape, dar cu un meci în minus. Lideri sunt cei de la CS Progresul Bucureşti - cu 13 puncte, urmaţi de ACS FC Dinamo - tot cu 13 puncte, dar cu un golaveraj mai slab.

Podiumul este completat de ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului, tot cu 13 puncte.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare