Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o problemă pentru Barcelona! Catalanii sunt nevoiţi "să taie" 35 de milioane de euro. Ultima decizie în La Liga. Şi Atletico Madrid e afectată

Încă o problemă pentru Barcelona! Catalanii sunt nevoiţi "să taie" 35 de milioane de euro. Ultima decizie în La Liga. Şi Atletico Madrid e afectată
Comentarii

Barcelona şi Atletico Madrid sunt nevoite să taie 35 de milioane de euro, fiecare, din bugetul alocat salariilor, pentru a se alinia noilor cerinţe din La Liga.

Pandemia de COVID-19 produce schimbări şi în fotbal, iar acestea sunt luate şi la cel mai înalt nivel. Recent, s-a impus un nou plafon maxim al salariilor în La Liga, iar Barcelona şi Atletico Madrid sunt nevoite să taie costurile. Ultimul raport va dicta sumele pe care cluburile le pot aloca pentru jucători, antrenori, staff şi echipele under. 

Raportul pe care cluburile sunt nevoite să-l respecte a fost alcătuit pe baza încasărilor făcute de cluburi, într-o perioadă în care pierderile financiare au fost mai mari. Astfel, echipele vor cheltui în funcţie de cât au încasat. 

Barcelona e cel mai afectat club în acest moment, iar catalanii vor fi nevoiţi să taie 35 de milioane de euro şi să ajungă la cheltuieli de 347 de milioane de euro. 

Rivala Real Madrid alocă cel mai mult dintre echipele din La Liga, 473 de milioane de euro, şi e unul dintre cele patru cluburi, alături de Granada, Huesca şi Celta Vigo, care pot mări bugetul salarial. 

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a îndemnat cluburile să se adapteze la noile provocări cauzate de pandemie şi să ia în calcul absenţa fanilor de pe stadioane şi o scădere financiară pe piaţa transferurilor. 

"COVID-19 e un test pentru fotbalul spaniol, iar finalul e aproape, astfel că putem trage concluzii pozitive. Deşi au fost încasări cu 2 miliarde de euro mai mici, cluburile, în special cele mari, au reuşit să depăşească dificultăţile reducând costurile",  a declarat Javier Tebas. 

 

Afla mai multe despre: barcelonaatletico madridla liga 

viewscnt
Articole similare