Experiențe împreună.
You are here:

Încă trei persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 după turneul de box de la Londra

Încă trei persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 după turneul de box de la Londra

Box

Comentarii

Încă trei persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus dintre participanţii la turneul preolimpic de box de la Londra, informează Reuters, precizând că este vorba de componenţi ai delegaţiei Croaţiei.

Federaţia Croată de Box a anunţat că sunt infectaţi trei membri ai delegaţiei sale la Londra. Anunţul a venit după ce şi federaţia turcă a anunţat că doi boxeri şi un antrenor au fost testaţi pozitiv cu coronavirus după revenirea de la Londra.

Forul turc a precizat numele unuia dintre pugiliştii infectaţi: Serhat Guler, care a boxat cu israelianul Mihail Ostroumov la 16 martie.

Potrivit postului croat N1, dintre croaţi au fost testaţi pozitiv boxerul Toni Filipi, învins de ucraineanul Serghei Horskov la 15 martie, şi antrenorul Tomo Kadic.

Secretarul general al federaţiei croate, Marko Marovic, a precizat că al treilea infectat este tot un antrenor. “Epidemiologul nostru spune că probabil s-au infectat în timpul turneului preolimpic”, a afirmat Marovic.

Task force-ul pentru box al Comitetului Internaţional Olimpic, care a organizat turneul de la Londra, le-a urat însănătoşire grabnică persoanelor infectate, însă pune sub semnul întrebării legătura dintre contaminare şi competiţie. “În unele ştiri pare să se facă o legătură între participanţii afectaţi şi turneul preolimpic de la Londra. Turneul a fost suspendat în urmă cu zece zile, iar task force-ul nu ştie să existe vreo legătură între competiţie şi infecţie. Mulţi participanţi s-au pregătit în cantonamente organizate în Italia, Marea Britanie şi în ţările lor înainte de competiţia care a început la 14 martie şi au revenit acasă în urmă ci ceva timp, astfel că nu este posibil să ştim sursa infecţiei”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe