Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un mare club din România are probleme cu marca. FOTO | Au acoperit emblema de pe tricouri şi au schimbat numele echipei

Încă un mare club din România are probleme cu marca. FOTO | Au acoperit emblema de pe tricouri şi au schimbat numele echipeigalerie foto

Liga 2

Comentarii

Un nou mare club din România se confruntă cu probleme cu marca şi de identitate. Echipa a fost nevoită să-şi schimbe denumirea în această vară şi siglele de pe tricouri au fost acoperite, până când situaţia va fi lămurită.

Petrolul Ploieşti are o vară fierbinte. ”Lupii galbeni” au ratat din nou promovarea în Liga 1 şi acest insucces le-a provocat multe probleme. Mai întâi, Veolia, compania care a finanţat clubul în ultimii 4 ani, a anunţat că se retrage.

Apoi, Petrolul a rămas şi fără identitate după ce contractul cu Primăria Ploieşti, deţinătorul mărcilor, a expirat pe 18 iunie. Acum, până când situaţia se va lămuri, Petrolul a fost nevoită să-şi schimbe denumirea şi să-şi acopere emblemele de pe tricouri.

Încă un mare club are probleme cu marca. Petrolul, obligată să-şi schimbe denumirea

Drepturile de proprietatea asupra mărcilor istorice din fotbalul românesc provoacă din ce în ce mai multe situaţii anormale. După ce Petrolul Ploieşti a intrat în faliment, în vara lui 2016, mărcile au fost cumpărate de Primăria Ploieşti.

În acelaşi ani suporterii au înfiinţat ACS Petrolul 52, echipă care ulterior, printr-un parteneriat cu Primăria Ploieşti, a primit mărcile istorice şi echipa a putut folosi astfel emblema şi culorile tradiţionale.

Situaţia s-a complicat însă în această vară. Între ACS Petrolul 52 şi Primăria Ploieşti a existat un contract pentru folosirea mărcilor, înţelegere care a expirat pe 18 iunie, scrie Liga2.ro. Drept urmare, Petrolul Ploieşti a revenit la denumirea iniţială, ACS Petrolul 52 şi a fost nevoită să-şi acopere emblemele de pe tricouri.

Situaţia aduce aminte de cea prin care a trecut FCSB, în decembrie 2014, când echipa lui Gigi Becali a pierdut marca Steaua. FCSB a fost nevoită atunci să-şi acopere emblemele pe care le-a folosit atunci şi ulterior a înregistrat o altă marcă, pe care o foloseşte şi în prezent.

Primăria Ploieşti vrea să scoată la licitaţie marca Petrolul, una dintre cele mai importante din fotbalul românesc

Primăria Ploieşti a decis să scoată mărcile la licitaţie şi suma pentru care pot fi închiriate este de minimum 100.913 lei pe an. Cei de la ACS Petrolul 52 vor încerca astfel să recâştige mărcile, dar această situaţie lasă deschisă şi o altă variantă.

Chiar dacă pare puţin probabil, un alt club ar putea închiria mărcile Petrolul Ploieşti, situaţie în care actualul club din Liga 2, care a jucat cu celebrele embleme pe piept, să fie obligat să-şi schimbe denumirea şi culorile.

Cele şase mărci sunt: FC Petrolul Ploieşti, FC Petrolul Ploieşti 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploieşti, Petrolul 52 şi Petrolul 95. Cu 4 titluri de campioană şi 3 Cupe, Petrolul este una dintre marile echipe din România.

Afla mai multe despre: petrolul 

viewscnt
Articole similare