Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încep preliminariile pentru Euro 2020 la handbal masculin

Încep preliminariile pentru Euro 2020 la handbal masculin

Sporturi

Comentarii

Joi are loc prima partidă a naţionalei masculine de handbal a României, deplasarea din Suedia.

12 calificări consecutiv ratate la Euro are naţionala de handbal a României, ultima calificare datând din 1996. Alături de Suedia, din grupa României mai fac parte Muntenegru şi Kosovo. Primele două clasate alături de cele mai bune 4 clasate de pe locul 3 merg la Euro.

Calificate direct la Euro 2020 sunt Ungaria, Slovacia (în calitate de ţări gazdă), Spania (deţinătoare a trofeului) şi Croaţia (finalista ultimei ediţii).

Plecăm încrezători în această campanie de calificare. În principiu, am păstrat structura echipei de la ultima campanie, dar ni s-au alăturat câţiva jucători noi. Nu trebuie să ne sperie forţa Suediei şi a Muntenegrului, deşi au mult mai multe participări decât noi la turneele finale, avem şansa noastră.
 
Dacă luăm componenţa lotului, jucătorii Suediei au o valoare net superioară, evoluând în campionate puternice din Europa. Atu-ul nostru trebuie să fie dorinţa de a ajunge la un campionat european, unde nu am mai fost de mult timp, poate aşa îi vom surprinde.
 
Naţionala Muntenegrului are jucători experimentaţi, au schimbat foarte mult sistemul de apărare, se apără foarte avansat, aici poate fi un avantaj pentru noi pentru că avem jucători buni în dueluri de tip 1 vs. 1”, a declarat Adrian Petrea, secundul „tricolorilor”.
 
Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: handbal masculin romania 2020 

viewscnt
Articole similare