Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Începe o nouă eră! Barcelona caută preşedinte. Iată toţi candidaţii care vor să preia frâiele catalanilor. Cine este marele favorit

Începe o nouă eră! Barcelona caută preşedinte. Iată toţi candidaţii care vor să preia frâiele catalanilor. Cine este marele favorit

FC Barcelona

Comentarii

Josep Maria Bartomeu a demisionat, marţi, de la conducerea grupării FC Barcelona. Mandatul său ar fi trebuit să se încheie în martie 2021.

Preşedintele Bartomeu şi comitetul executiv ar fi trebuit să facă faţă unei moţiuni de cenzură, după ce contestatarii săi (inclusiv unii candidaţi la preşedinţia clubului, la alegerile din 20 martie 2021) au reuşit să adune mai mult de 16.521 de semnături necesare din rândul socios (fani acţionari) pentru a activa acest proces de demitere.

Luni seară, Bartomeu a difuzat o scrisoare deschisă la persoana întâi, în care preciza că doreşte ca referendumul pentru destituirea sa să se desfăşoare în week-end-ul 15-16 noiembrie, susţinând că este nevoie de cel puţin 15 zile pentru pregătirea votului.

Dar opozanţii actualei conduceri doreau ca acest referendum să se desfăşoare la 1 şi 2 noiembrie, termen stabilit în conformitate cu statutul clubului blaugrana. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată, la finalul lunii august, de Jordi Farre, un candidat la preşedinţia clubului, în momentul în care vedeta echipei, argentinianul Lionel Messi, cerea rezilierea contractului său cu Barcelona.

Între timp, Messi a ajuns la un acord că continue la clubul catalan, dar numeroşi abonaţi (socios) au continuat demersul de îndepărtare a lui Bartomeu din fruntea grupării şi au depăşit, la 7 octombrie, numărul minim de 16.521 de semnături (15 la sută dintre abonaţi) necesar validării moţiuni.

Tusquets este preşedinte interimar

Carles Tusquets a fost numit preşedinte interimar la FC Barcelona, după demisia de luni a lui Josep Maria Bartomeu şi a comitetului executiv al grupării catalane.

Tusquets va conduce comisia de administrare care va avea ca scop protejarea intereselor clubului. Această comisie va organiza alegeri în termen de trei luni. Carles Tusquets va susţine o conferinţă de presă joi, alături de Joan Manuel Trayter, responsabil al sindicatului Socios.

Iată toţi candidaţii la preşedinţia clubului FC Barcelona. Cine este favorit

Joan Laporta, fostul preşedinte al clubului între 2003 şi 2010 nu şi-a anunţat încă oficial candidatura, dar vrea să revină la cârma clubului. Dacă se va decide să intre în cursă, Laporta devine marele favorit, el având susţinerea unor nume grele în istoria catalanilor (printre care şi Carles Puyol), dar şi a foarte multor suporteri. Laporta a condus Barcelona până din 2003 până în 2010, apoi i-a lăsat locul lui Sandro Rosell. Apoi, Laporta a fost învins de Josep Maria Bartomeu în 2015, dar e gata să să fie unul dintre candidaţi la viitoarele alegeri, în 2021. Bartomeu a ajuns preşedintele clubului blaugrana după ce Sandro Rosell, fostul preşedinte, şi-a dat demsiia când a fost acuzat de evaziune fiscală.

"Mă văd din nou ca şi candidat pentru că nu îmi place niciunul dintre candidaţi. Voi pregăti un plan de acţiune", a anunţat Joan Laporta.

Toni Freixa este un alt nume cunoscut care poate intra pe lista candidaţilor. Nu şi-a anunţat nici el oficial intenţiile, dar presa catalană scrie că sunt şanse foarte mari să intre în cursă.

Agusti Benedito, un fost candidat la conducerea catalanilor va fi din nou prezent la alegeri. A încercat să pună mâna pe funcţie în 2010, dar şi în 2015. Se bucură de sprijinul fanilor, dar nu a reuşit încă să convingă.

Victor Font este omul care şi-a declarat public candidatura la preşedinţia clubului. A fost chiar primul care a făcut-o! A anunţat că va veni la cârma catalanilor alături de Xavi Hernandez ca antrenor, un detaliu care îi atrage un capital important de simpatie. Dacă nu va candida Laporta, Font este considerat de presă marele favorit. Omul de afaceri Victor Font este CEO şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Delta Partners. El este licenţiat în ştiinţă şi are un master la ESADE la Barcelona, precum şi un certificat de program în management internaţional de la Universitatea Georgetown, Washington DC. Font este vorbitor de catalană, spaniolă, engleză şi portugheză şi are un nivel bun, conversaţional, în franceză. El nu a ezitat să lanseze un mesaj clar antimadridista: "Eu sunt fericit când Real Madrid este eliminată din Liga Campionilor. Cele trei UCL câştigate la rând au fost o dramă pentru mine" a mai spus Victor Font. Recent, candidatul la preşedinţia Barcelonei nu s-a ferit să vorbească despre transferuri: "Messi mai are mult de jucat, dar nimeni nu îl poate înlocui. Avem jucători buni care vin din spate, aşa cum sunt Puig sau de Jong. Neymar? Pentru mine este în primii 5 din lume, dar eu nu l-aş aduce înapoi. Ca iubitor al fotbalului, da, îmi place Mbappe" a mai spus Victor Font.

Jordi Farre este un alt nume foarte cunoscut fanilor catalani. A încercat să candideze în 2015, dar nu a beneficiat de sprijin şi s-a retras.

LLuis Fernandez a câştigat foarte mulţi simpatizanţi în ultima vreme, după ce şi-a anunţat intenţiile de a paria în politica sa de conducere pe La Masia, academia clubului catalant. Garcia Pimienta, antrenor la juniori, este pariul său ca antrenor.

Emili Rousaud, Juan Rossel şi Jordi Roche sunt alte nume care pot apărea pe lista candidaţilor, dar toţi au şanse mici să câştige alegerile. 

Afla mai multe despre: loan laportabarcelonajordi farretoni freixaagusti benedito 

viewscnt
Articole similare