Experiențe împreună.
You are here:

”Începe războiul!” Ce scriu marile ziare din Europa despre înfiinţarea Super Ligii europene

”Începe războiul!” Ce scriu marile ziare din Europa despre înfiinţarea Super Ligii europene
Comentarii

Majoritatea publicaţiilor sportive europene a acordat spaţii largi proiectului Superligii Europene, opinia predominantă fiind împotriva iniţiativei celor 12 mari cluburi.

Undele de şoc ale Super League reverberează pe continent, luni dimineaţă, în timp ce Europa se trezeşte îngrozită de proiectul a 12 dintre cele mai mari şi mai cunoscute cluburi din fotbal, informează dailymail.co.uk.

La Gazzetta dello Sport a titrat pe prima pagină "Superliga? Super NU", iar Tuttosport a scris "Sunteţi nebuni! Superliga ucide fotbalul".

"UEFA şi Superliga, la război", a notat Corriere dello Sport.

"Războiul bogaţilor", a titrat publicaţia franceză L'Equipe, în timp ce, în Germania, cotidianul Bild se concentrează pe tehnicienii germani care antrenează două dintre fondatoarele Superligii din Premier League, Jurgen Klopp la Liverpool şi Thomas Tuchel la Chelsea.

"Douăsprezece cluburi europene de top vor să înfiinţeze o superligă", a scris Bild, alături de fotografiile celor doi manageri.

Publicaţia A Bola consideră că Superliga este "mega procesul care promite să cutremure fotbalul profesionist în Portugalia”, după ce marile cluburi locale FC Porto, Benfica Lisabona şi Sporting Lisabona nu au fost invitate la masa bogaţilor.

În schimb, publicaţiile spaniole, inclusiv cele din Barcelona, nu tratatea decât succint subiectul.

"Fotbalul explodează: se naşte Superliga, iar UEFA ameninţă cu sancţiuni severe”, a notat Marca, dar accentul principal îl pune pe victoria echipei Atletico Madrid cu 5-0 în meciul Eibar, importantă în cursa pentru titlul din LaLiga.

"Naşterea Super League: începe războiul", a scris As.

Mundo Deportivo, ziar catalan, descrie planurile drept "războiul Superligii”, dar cea mai mare parte a primei pagini este dedicată succesului Barcelonei în finala Cupei Spaniei, după ce a învins pe Athletic Bilbao.

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

"Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Înainte ca iniţiativa celor 12 să fie făcută publică oficial, UEFA a reacţionat dur, printr-un comunicat comun, semnat şi de federaţia engleză, Premier League, federaţia spaniolă, LaLiga, federaţia italiană şi Lega Serie , precizând că jucătorii care ar urma să participa la o astfel de superligă ar putea fi suspendaţi din competiţiile internaţionale organizate sub egida forului european şi a FIFA.

viewscnt
Articole similare
Ce părere are Stere Halep, tatăl Simonei Halep, despre viitorul soț al tenismenei: "Sub...