Experiențe împreună.
You are here:

Începe revoluţia în fotbal! Preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, susţine modificarea Ligii Campionilor

Începe revoluţia în fotbal! Preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, susţine modificarea Ligii Campionilor
Comentarii

Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, este în favoarea unei modificări a Ligii Campionilor la fotbal care să permită mai multe meciuri între echipele de top, relatează Reuters.

UEFA a organizat o masă rotundă cu reprezentanţii cluburilor în luna martie, pentru a discuta viitorul format al Ligii Campionilor şi al celorlalte cupe continentale începând cu anul 2024.

Preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), Andrea Agnelli, a convocat o adunare generală a celor 232 cluburi pentru a discuta viitorul competiţiilor UEFA.

''Fanii ne cer mai multe meciuri europene. Şi din 2024, noul format va permite asta. Vom face schimbări în bine. Când am jucat cu Manchester United, a fost pentru prima oară în ultimii 11 ani. Cu Liverpool ne-am întâlnit pentru prima oară din 2006. Am jucat multe meciuri, dar nu cu echipe ca Liverpool sau United'', a declarat Bartomeu pentru presa engleză.

Preşedintele clubului catalan este împotriva ideii ca echipele mari să aibă garantate locuri în Liga Campionilor: ''Nimeni nu vorbeşte de o ligă închisă sau o Superligă. Va fi o evoluţie, ceva atractiv. Nu va fi o revoluţie''.

Bartomeu s-a arătat favorabil proiectului din La Liga, în care unele meciuri să se desfăşoară în străinătate, de care a fost respins de federaţia spaniolă: ''Vrem să continuăm 'fotbalizarea' SUA. Vreau să fie trei meciuri în fiecare an în străinătate care să promoveze La Liga: unul în SUA, unul în Orientul Mijlociu şi unul în Asia. Ei ne văd la televizor şi asta e calea să ne apropiem mai mult de fani''

viewscnt
Articole similare
Ana Maria Popescu, atac dezlănțuit la șefii sportului după medalia de la Tokyo: ”Să...