Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Începe şantierul pentru Euro 2020 | CNI a semnat contractul pentru Stadionul Naţional "Arcul de Triumf"

Începe şantierul pentru Euro 2020 | CNI a semnat contractul pentru Stadionul Naţional "Arcul de Triumf"

Rugby

Comentarii

Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a semnat astăzi, 25 iulie 2018, contractul privind execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii ”STADIONUL NAŢIONAL DE RUGBY «ARCUL DE TRIUMF»” din b-dul Mărăşti, nr. 18-20, Bucureşti, cu ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO şi TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA.

În urma demarării procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunţului nr. 183811 din 23.03.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:

  • ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO şi TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA
  • ASOCIEREA CONSTRUCŢII ERBAŞU SA, CONCELEX SRL, TERRA GAZ CONSTRUCT SRL
  • ASOCIEREA PORR CONSTRUCT SRL, PORR BAU GMBH

Potrivit ofertei câştigătoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote şi taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condiţiilor de antrenament pentru echipele participante.

În perioada imediat următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare şi obţinere a avizelor şi autorizaţiilor aferente construcţiei noii arene.



Noua arenă va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi) şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum şi condiţiile necesare găzduirii de competiţii de rubgy la nivel naţional şi internaţional. 

Astfel, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competiţii sportive de rugby şi fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevăzut cu o suprafaţă de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping şi spaţii administrative.

Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. - S.A., cu modificările şi completările ulterioare.

Afla mai multe despre: cnirugbyeuro 2020stadion 

viewscnt
Articole similare