Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Închisoare pentru un fost patron de club din Liga 1! A fost condamnat la trei ani şi trei luni în spatele gratiilor: ce acuzaţii i se aduc

Închisoare pentru un fost patron de club din Liga 1! A fost condamnat la trei ani şi trei luni în spatele gratiilor: ce acuzaţii i se aduc

Diverse

Comentarii

Alin Şimota (52 de ani), fostul patron de la Jiul Petroşani, a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare, dar decizia nu e definitivă.

Şimota a fost găsit vinovat într-un dosar privind finanţarea din fonduri europene a modernizării ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi îi va fi confiscată o sumă mare de bani, scrie Gazeta de Dimineaţă, dar sentinţa în cazul fostului patron de la Jiul nu e definitivă. Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au dictat sentinţa în dosarul de infracţiuni de corupţie şi complicitate la infracţiunea de folosire a unor documente false pentru obţinerea pe nedrept a fondurilor europene.

Mai mult, în cazul lui Şimota, care e şi fost preşedinte PNL Hunedoara, s-a mai decis interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii elective publice. De asemenea, Şimota nu mai are dreptul să ocupe o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi nici dreptul de a fi director, administrator sau asociat în Consiliului de Administraţie al unei societăţi comerciale.

În ceea ce priveşte suma care va fi confiscată de la Alin Şimota, aceasta se ridică la 2.582.628,12 lei.



Cum sentinţa nu este una definitivă în cazul său, Şimota poate face apel în termen de zece zile de la comunicarea acesteia.

 

Afla mai multe despre: alin simotajiulcondamnare 

viewscnt
Articole similare