Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL Au jucat 4 ani împreună şi au dat zeci de goluri, dar nu şi-au vorbit niciodată! Cea mai ciudată rivalitate din fotbal

INCREDIBIL Au jucat 4 ani împreună şi au dat zeci de goluri, dar nu şi-au vorbit niciodată! Cea mai ciudată rivalitate din fotbal
Comentarii

Una din cele mai ciudate poveşti din lumea fotbalului este cea a relaţiei dintre Andy Cole şi Teddy Sheringham, doi dintre atacanţii care au marcat fotbalul internaţional la finalul anilor '90.

Cei doi au fost colegi la Manchester United timp de patru ani şi au pus umărul la o serie de performanţe spectaculoase reuşite de "diavoli" în acea perioadă, inclusiv tripla - Champions League, campionat, Cupă - din 1999, însă cei doi nu şi-au vorbit nici măcar o dată în afara terenului.

Asta deşi în multe rânduri au format un cuplu senzaţional pe teren şi au avut o colaborare aproape perfectă.

Motivul a fost dezvăluit de Andy Cole la mulţi ani după retragere şi are la bază debutul atacantului de culoare în naţionala Angliei, în 1995, într-o partidă cu Uruguay.



"Am intrat pe teren şi 60.000 de oameni se uitau. Sheringham e cel care ieşea de pe teren. Mă aştept la o strângere de mână, la un "Baftă, Coley!", ceva. Sunt pregătit să-i strâng mâna, dar trece pe lângă mine şi mă ignoră! Mă ignoră fără niciun motiv de care să fi ştiut sau să fi aflat până acum. Trece pe lângă mine. Nici măcar nu-l cunosc, deci nu poate avea vreo problemă cu mine. Suntem colegi în naţionala Angliei, e debutul meu şi mă ignoră.

Imediat m-am gândit: "Doamne! Câţi oameni au văzut că Teddy Sheringham mi-a făcut asta!? Eram ruşinat şi confuz. Şi din acel moment am ştiut că Sheringham nu e pentru mine!

Doi ani mai târziu, în vara lui 1997, Eric Cantona a plecat de la United, iar Sheringham a ajuns. Am jucat ani de zile împreună, am înscris o mulţime de goluri, dar nu am schimbat un cuvânt cu el! [...]"
, a povestit Andy Cole.

Duminică, de la 18:30, Manchester City - Manchester United, Telekom Sport 2.

Afla mai multe despre: rivalitateandy coleteddy sheringham 

viewscnt
Articole similare