Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Câte abonamente a reuşit să vândă un club din liga a patra a Poloniei

INCREDIBIL | Câte abonamente a reuşit să vândă un club din liga a patra a Poloniei
Comentarii

Widzew Lodz, echipă care joacă în liga a patra a Poloniei, a reuşit să impresioneze cu numărul de abonamente vândute în acest sezon: aproape 16.000, în condiţiile în care capacitatea stadionului este de 18.000 de locuri.

Widzew Lodz este una dintre echipele importante din fotbalul polonez. Are patru titluri de campioană (1981, 1982, 1996, 1997), o Cupă a Poloniei (1985) şi 117 meciuri în cupele europene. La nivel de continent, cea mai importantă performanţă a fost atinsă în 1983, când s-a oprit în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Însă ultimii ani au fost foarte agitaţi pentru clubul înfiinţat în 1910. În sezonul 2007-2008, a fost cumpărat de Sylwester Cacek - unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Polonia. Dar, ironia sorţii, de acolo a început declinul. Widzew Lodz juca atunci în liga secundă, a terminat pe primul loc, dar nu i s-a permis să promoveze, deoarece a fost implicată într-un scandal de corupţie.

Până la urmă, a reuşit să promoveze în 2009, dar a retrogradat în 2014, din cauza problemelor financiare. Sylwester Cacek a băgat clubul în faliment, dar oamenii de afaceri Marcin Ferdzyn şi Grzegorz Waranecki au reînfiinţat echipa în vara lui 2015 şi au pornit din liga a cincea a Poloniei.



În prezent, Widzew Lodz este pe primul loc în liga a patra şi se bucură de o atmosferă incredibilă în tribune. Mai ales că echipa s-a mutat pe o arenă nouă, cu 18.000 de locuri. Potrivit stadiumdb.com, Widzew Lodz a anunţat că a vândut în acest sezon nu mai puţin de 15.904 abonamente. Un număr incredibil pentru un club din liga a patra.

Afla mai multe despre: widzew lodzpolonia 

viewscnt
Articole similare