Experiențe împreună.
You are here:

Incredibil! Ce a putut face Pablo Cortacero la Dinamo, dezastrul e complet. Unde s-a rupt tot. Noi detalii incredibile şi ce implicare are Negoiţă

Incredibil! Ce a putut face Pablo Cortacero la Dinamo, dezastrul e complet. Unde s-a rupt tot. Noi detalii incredibile şi ce implicare are Negoiţă
Comentarii

Spaniolul Pablo Cortacero a reuşit să-i ducă pe dinamovişti într-o situaţie şi mai grea decât în "era Ionuţ Negoiţă". În jumătate de an de la preluarea clubului Dinamo Bucureşti, ibericul a dublat datoria totală şi doar DDB, care deţine un pachet minoritar de acţiuni, a reuşit să ţină situaţia sub control.

Pablo Cortacero a venit cu mare fast la Dinamo, după ani de zile în care Ionuţ Negoiţă nu a reuşit să aducă banii necesari pentru ca echipa să facă performanţă. Totuşi, paradisul financiar promis de iberic s-a transformat într-un coşmar pentru echipă, anagajaţi şi suporteri, iar ultimele date arată problemele cu care se confruntă clubul din "Ştefan cel Mare". 

Cum a ajuns Pablo Cortacero să preia Dinamo şi câţi bani a investit

DDB se luptă ca Dinamo să nu dispară din Liga 1, în condiţiile în care clubul are probleme financiare, în timp ce Pablo Cortacero e de negăsit. 

În urmă cu un an, Pablo Cortacero i-a trimis oferta sa lui Ionuţ Negoiţă, fost acţionar la Dinamo prin firma Lotus Perfect Products SRL, condusă de George Drăghia, apropiatul său. După formalităţile pe care le-a îndeplinit, spaniolul a cumpărat 72% din acţiunile deţinute de Lotus Perfect Products SRL şi a luat pachetul majoritar de la Dinamo. Ulterior a preluat şi 9% de la George Drăghia, partenerul lui Ionuţ Negoiţă. 

"Armata" spaniolă venită la Bucureşti, în frunte cu Pablo Cortacero, a fost prezentată oficial câteva luni mai târziu drept noua conducere din "Ştefan cel Mare". 

Publicaţia Playsport.ro a dezvăluit sumele pe care Pablo Cortacero le-a virat în club, dar şi răul pe care l-a făcut odată cu trecerea lunilor în conducerea clubului cu 18 titluri în Liga 1. Conform sursei citate, Pablo Cortacero a trimis suma de 550.000 de euro plus 450.000 de euro, veniţi ulterior, în conturile clubului Dinamo. 

Ce "gaură" a produs Pablo Cortacero la Dinamo. A dublat datoriile

Pablo Cortacero aproape că a dublat datoriile pe care clubul Dinamo Bucureşti le avea până la plecarea lui Ionuţ Negoiţă. Playsport.ro susţine că, până la 31 decembrie 2020, acţionarul majoritar a produs datorii în valoare de 11.7 milioane de lei (2.4 milioane de euro). Astfel, datoria totală a clubului a ajuns la 27 de milioane de lei (5.5 milioane de euro) până la finalul anului trecut. 

"Ţăruşul" lui Pablo Cortacero a fost bătut după aducerea străinilor transferaţi pe salarii uriaşe pentru nivelul Ligii 1. În urmă cu câteva luni au apărut informaţii conform cărora cei mai buni fotbalişti erau plătiţi cu sume între 20-30.000 de euro. 

Sursa citată mai notează că insolvenţa e puţin probabilă la Dinamo. De altfel, reprezentanţii DDB au reuşit să obţină înţelegeri din partea fotabliştilor care au plecat de la Dinamo şi care nu au fost plătiţi, pentru a renunţa la o parte din salariile restante

Pablo Cortacero nu poate vinde acţiunile de la Dinamo fără acordul lui Ionuţ Negoiţă

Înainte de a-i ceda acţiunile sale din Lotus (n.r. - firma prin care e condusă Dinamo) lui Pablo Cortacero, Negoiţă a pus interdicţie de înstrăinare pentru acţiunile societăţii. Astfel, spaniolul nu poate renunţa la pachetul majoritar de la Dinamo Bucureşti fără acordul fostului acţionar. 

Pe plan sportiv, Dinamo Bucureşti luptă pentru cucerirea Cupei României, acolo unde a ajuns în semifinale. În Liga 1, "câinii" nu mai speră la play-off, fiind pe locul 13, cu 26 de puncte. 

Dinamo joacă luni, de la 20:30, în deplasare cu FC Voluntari, într-un meci care va putea fi urmărit pe Telekom Sport 1 şi Telekomsport.ro. 

 

 

 

viewscnt
Articole similare
Gol de poveste pentru Olimpiu Moruțan la Galatasaray! Românul și-a ridiculizat adversarii...