Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibil | Ce s-a întâmplat pe un stadion din Siberia. Ruşii, extrem de furioşi din cauza războiului din Ucraina

Incredibil | Ce s-a întâmplat pe un stadion din Siberia. Ruşii, extrem de furioşi din cauza războiului din Ucrainagalerie foto
Comentarii

Un stadion din Rusia a avut de suferit deoarece scaunele montate pe arenă erau în culorile drapelului Ucrainei.

Decizia Rusiei de a invada Ucraina a determinat Kremlinul să accelereze nivelul de propagandă, dar a dictat şi un control drastic asupra informaţiilor.

Autorităţile de la Kremlin au devenit şi mai furioase după ce războiul din Ucraina a devenit mult mai complicat decât se aşteptau. În tot acest context, un stadion din Rusia a picat victimă a politicii duse de Moscova.

Ce au făcut ruşii cu un stadion din Siberia care avea scaunele în culorile steagului Ucrainei

Până în acest moment, Rusia n-a reuşit nicio victorie majoră în Ucraina. Potrivit informaţiilor oferite de serviciile secrete occidentale, Vladimir Putin se aştepta ca Ucraina să fie cucerită în câteva zile.

Au trecut însă aproape două luni de la declanşarea invaziei şi armata rusă a fost nevoită să se retragă din zona Kievului, după ce n-au reuşit să controleze acea zonă.

Acum, forţele armatei ruse sunt concentrate în zona de sud-est a Ucrainei, unde se aşteaptă o ofensivă majoră. Însă tot acest context a produs multă stare de nervozitate la Kremlin.

Ruşii care au îndrăznit să condamne războiul din Ucraina au fost trimişi la închisoare şi, conform unei noi legi, protestatarii riscă până la 15 ani de închisoare dacă vorbesc despre această confruntare, pe motiv că ”denigrează armata cu informaţii false”.

De suferit a avut şi stadionul din îndepărtatul Yakutsk, un oraş aflat în Siberia, la doar 450 de kilometri sud de Cercul Polar.

Arena Tuymaada, care are 12.500 de locuri, avea scaunele în culorile Ucrainei, un lucru care a ajuns să fie deranjant pentru autorităţile locale.

Acestea au decis să demonteze toate scaunele de pe stadion. Argumentul folosit de autorităţi este că scaunele sunt într-o avansată stare de degradare şi trebuie înlocuite. Însă imaginile arată că scaunele sunt în stare bună.

Stadionul Tuymaada a fost construit în 1996 şi iniţial scaunele din tribune aveau culorile drapelului Rusiei: alb, albastru şi roşu. Ulterior, acestea au fost înlocuite cu unele de culoare galbenă în partea de jos a tribunelor şi cu albastru în zona de sus a arenei.

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare