Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Comisia de Disciplină a recunoscut că Astra - FCSB 0-2 a fost suspect. Cum au fost sancţionate cele două cluburi

INCREDIBIL | Comisia de Disciplină a recunoscut că Astra - FCSB 0-2 a fost suspect. Cum au fost sancţionate cele două cluburi

Superliga

Comentarii

FCSB a fost sancţionată de Comisia de Disciplină pentru victoria facilă cu 2-0 în faţa Astrei, în condiţiile în care Ioan Niculae avea o datorie către Gigi Becali. Astra a primit, de asemenea, aceeaşi sancţiune, o amendă de 75.000 de lei.

FCSB şi Astra au fost sancţionate pentru partida din turul play-off-ului Ligii 1. Atunci, echipa deţinută de Gigi Becali s-a impus cu 2-0, după un meci foarte slab făcut de Astra. Rezultatul a venit în contextul în care Ioan Niculae avea o datorie către Gigi Becali. FRF s-a sesizat şi a depus o plângere la Comisia de Disciplină şi cele două echipe au fost acum sancţionate.

Membrii Comisiei de Disciplină au considerat că integritatea competiţiei a fost pusă sub semnul întrebării, prin datoria pe care patronul Astrei o avea către Gigi Becali. Articolele în baza cărora cele două cluburi au fost sancţionate sunt însă foarte grave: ”Integritatea meciurilor” şi ”Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competiţiilor”.

Comunicatul Comisiei de Disciplină:

”Reclamant - Federaţia Română de Fotbal / Pârâţi: AFC Astra, FCSB, Gigi Becali

Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâţilor AFC Astra, Fotbal Club FCSB SA şi Becali George. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 75.000 lei. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul AFC Astra cu penalitate sportivă de 75.000 lei”

Articolul 60 bis din Regulamentul Disciplinar – Integritatea meciurilor
Pct. 1. Persoanele, care se află sub incidenţa reglementărilor FRF, trebuie să se abţină de la orice tip de comportament care atentează sau este susceptibil să atenteze la integritatea meciurilor şi a competiţiilor organizate de FRF, precum şi să colaboreze în totalitate şi în permanenţă cu FRF, ca parte integrantă a luptei sale împotriva acestui tip deacţiuni.
Pct. 4. Abaterile prevăzute în prezentul articol se sancţionează cu măsura suspendării de la o lună la 12 luni ş  i penalitate sportivă de la 10.000 lei la 150.000 de lei.

Articolul 60 din Regulamentul Disciplinar – Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competiţiilor
Pct. 1. Persoana care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui organ al FRF/LPF/AJF, unui arbitru, jucător, oficial sau altei persoane care se află sub incidenţa prezentului regulament, în nume propriu sau al unui terţ, în scopul de a-l determina să încalce statutele şi regulamentele FIFA/UEFA/FRF, sau să favorizeze o persoana sau un club, va fi sancţionată în mod cumulativ: a)cu o penalitate sportivă de la 100.000 la 300.000 de lei; b)cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru 2 ani; c)retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară
Pct. 12. Tentativa se pedepseste cu penalitate sportiva conform art 20 pct. 2.

Articolul 20 din Regulamentul Disciplinar – Penalitatea sportivă
Litera e. Penalitatea  sportivă se aplică în  cazul sancţionării oricărei abateri prevăzută de prezentul regulament şi nu poate fi mai mică de 15 lei şi nici mai mare de 1.000.000 de lei.

Articolul 3 din ROAF –Integritatea competiţiilor
Pct. 2. Pentru protejarea integrităţii sportive a competiţiilor,un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect:
Litera e: Să  aibă  posibilitatea  de  a  interveni  în managementul,administrarea  şi/sau performanţa sportivă a altei structuri sportive

  • "Dacă mi s-a părut dubios meciul? Da, aşa mi s-a părut. Nu decid eu dacă a fost sau nu, că nu am dovezi, dar am mai avut impresia asta despre unele meciuri şi atunci când arbitram", Cristi Balaj la Telekom Sport, după Astra - FCSB 0-2.

Afla mai multe despre: fcsbgigi becaliastra 

viewscnt
Articole similare