Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL! Cum a ajuns campionatul Croaţiei să dea un titular în naţionala Spaniei de tineret. Barca vrea să-l transfere acum

INCREDIBIL! Cum a ajuns campionatul Croaţiei să dea un titular în naţionala Spaniei de tineret. Barca vrea să-l transfere acumgalerie foto
Comentarii

Dani Olmo a marcat al doilea gol al Spaniei în finala Euro 2019. Fotbalistul spaniol joacă la Dinamo Zagreb.

Are numai 21 de ani şi joacă la Dinamo Zagreb. Când auzi asta, te aştepţi să citeşti un material despre un fotbalist din naţionala de tineret a Croaţiei sau, eventual, din naţionala mare.

Ei bine, numele său este Daniel Olmo Carvajal. Seamană atunci când îl citeşti cu cel al fundaşului dreapta de la Real Madrid, dar între cei doi fotbalişti nu este nicio legătură de rudenie. Dani Olmo, aşa cum este el cunoscut în lumea fotbalului este titular în naţionala U21 a Spaniei, deşi joacă în campionatul Croaţiei. Ceea ce trebuie să fie o premieră.

Crescut de Barcelona, transferat de Dinamo Zagreb

Dani Olmo s-a născut în Catalonia, mai exact în Terassa. O localitate situată la 277 de metri deasupra mării şi la 20 de kilometri de Barcelona. Este al treilea oraş ca mărime din Catalonia, după Barcelona şi L’Hospitalet.

Mai exact, Dani Olmo s-a născut pe 7 mai, la fix 12 ani după ce Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni în faţa Barcelonei. Fotbalul l-a început la Espanyol, dar la vârsta de 9 ani a fost achiziţionat de marea rivală, FC Barcelona. A jucat la aproape toate grupele de juniori ale catalanilor până la vârsta de 16 ani, când a decis să accepte propunerea unui impresar de a juca la Zagreb.

În 2014, Dani Olmo ajungea la Dinamo Zagreb, cea mai puternică formaţie din Croaţia. Un singur an i-a fost de ajuns pentru a debuta în echipa mare la vârsta de 17 ani. Pe 7 februarie 2015, Olmo debuta într-un meci cu Lokomotiva Zagreb, iar un an mai târizu semna un contract de profesionist cu formaţia croată.

La doar 5 luni distanţă, a fost declarat cel mai bun fotbalist din Croaţia şi a terminat pe locul 11 în ancheta Golden Boy. Adică a fost mai bine clasat decât Mbappe sau Josip Brekalo, fotbalist croat, adversar al "tricolorilor mici" în grupa de la Euro 2019.

Croaţii au încercat să-l naturalizeze. Barcelona să-l aducă înapoi, acasă

În aprilie au ieşit primele zvonuri care anunţau că Zlatko Dalic, selecţionerul echipei mari vrea să-l convoace pe Olmo la prima echipă a Croaţiei. Ba chiar s-a scris că preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic ar fi intervenit personal să-i acorde cetăţenie lui Dani Olmo. Până la urmă, fotbalistul a refuzat această variantă. Ştie că, la cum a progresat, poate ajunge în naţionala Spaniei.

Mărturie stau şi zvonurile din ultima vreme care susţin că FC Barcelona ar vrea să-l aducă înapoi, acasă. 

Cota sa a ajuns la 15 milioane de euro, după ce stagiunea trecută a marcat 12 goluri şi a oferit 9 pase decisive. 3 dintre goluri le-a dat în Europa. 3 are şi la turneul final din Italia şi San Marino.

Dinamo Zagreb îl va vinde cu siguranţă pe bani mulţi. Dar croaţii au şi riscat cu el. La 17 ani au început să-l joace constant în prima echipă, chiar dacă Olmo nu impresiona prin realizări. La noi, pare ceva cu adevărat dificil. "În fotbalul nostru, Florin Ştefan (internaţional de tineret român, 23 de ani) nu putea juca la Iaşi ca titular pentru că acolo evolua Sato (n.r fotbalist filipinez, 24 de ani, Sepsi). Acum Sepsi şi-a dat seama că Ştefan era bun şi cere 1 milion pe el după Campionatul European" a mărturisit duminică, Andrei Vochin la Telekom Sport. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dani olmo 

viewscnt
Articole similare