Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Farul are din nou probleme financiare. Reacţia lui Ciprian Marica: ”Nimic nu s-a concretizat din ceea ce mi s-a promis”

INCREDIBIL | Farul are din nou probleme financiare. Reacţia lui Ciprian Marica: ”Nimic nu s-a concretizat din ceea ce mi s-a promis”

Liga 2

Comentarii

Farul Constanţa se află din nou într-o situaţie financiară delicată şi n-ar fi exclus ca Ciprian Marica să se retragă, dacă autorităţile locale nu vor da semne că sunt interesate de echipă.

Ciprian Marica a cumpărat brandul Farul Constanţa şi l-a cedat celor de la SSC Farul, echipă înfiinţată de suporteri. Fostul internaţional român a încercat prin acestă mutare să readucă Farul în prim-planul fotbalului românesc. Marica s-a implicat şi financiar, a transferat în iarnă mai mulţi jucători şi a reuşit astfel să salveze echipa de la retrogradarea în Liga a 3-a.

În paralel, Marica a primit promisiuni de la autorităţile locale că se vor implica în susţinerea financiară a clubului. Farul n-a primit însă niciun ban până acum. ProSport scrie că autorităţile locale din Constanţa au investit în sport, în perioada 1 ianuarie 2018 - 30 aprilie 2019, nu mai puţin de 6 milioane de euro. Însă cei mai mulţi bani au mers către Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în timp ce fotbalul n-a primit nicio finanţare.

Între timp, Farul a acumulat din nou datorii, în jur de 300-350.000 de euro către Fisc şi către furnizori şi există riscul ca echipa să se îndrepte din nou spre faliment. Într-o postare pe Facebook, Ciprian Marica rămâne optimist şi speră că lucrurile vor fi lămurite săptămâna viitoare, când va avea o întâlnire cu autorităţile locale:



”A trecut aproape un an de zile de când am preluat FC Farul. Am venit la acest club într-o perioadă extrem de grea, cand echipa practic nu mai putea sa reziste in competitie. Am preluat clubul după multe discuţii cu autorităţile locale, impresionat de entuziasmul cu care oamenii pareau dispusi sa readuca stralucirea acestui simbol atât de iubit.

A trecut un an, perioadă în care nu s-a concretizat nimic din ceea ce mi s-a promis şi am fost nevoit să duc de unul singur un proiect atât de important pentru comunitate şi pentru oraşul Constanţa, Am încredere în oameni, poate că acesta este unul dintre defectele mele, poate unii cred ca am fost naiv. Continui încă să cred şi acum, în al doisprezecelea ceas, că Primarul Constanţei şi Consiliul Local Municipal vor veni alături de clubul fanion al fotbalului constănţean. Am avut o discuţie cu Primarul şi mi-a promis că săptămâna viitoare vom susţine împreună o conferinţă în care îşi va arăta susţinerea şi interesul pe care le acordă comunităţii, sportului, tuturor celor care iubesc Farul şi fotbalul constănţean.

Am dovedit ca dacă suntem sprijiniţi, putem realiza lucruri importante. Cu toate greutătile întâmpinate, ne-am îndeplinit obiectivele, am reuşit să menţinem echipa în Liga a 2-a şi să obţinem licenţa pentru sezonul viitor, să formăm o familie împreună cu jucătorii, staff-ul tehnic şi administrativ şi, mai ales, suporterii constănţeni, Va multumesc tuturor, m-ati facut mândru. Am construit aici o structură bazată pe profesionalism, respect şi iubire pentru culorile alb-albastre. Constanţa, un oraş atât de mare, trebuie sa aiba un Farul pe măsură, constănţenii merită să se mândreasca si ei cu o asemenea tradiţie si performanţă la cel mai înalt nivel”, este mesajul postat de Ciprian Marica pe contul său de Facebook.

Afla mai multe despre: ciprian maricafarul 

viewscnt
Articole similare