Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | În Turcia a apărut ”Legea Şumudică”. Ce prevede ea: ”Au văzut că sunt un tip mai coleric. Până anul trecut nu a existat această regulă”. EXCLUSIV

INCREDIBIL | În Turcia a apărut ”Legea Şumudică”. Ce prevede ea: ”Au văzut că sunt un tip mai coleric. Până anul trecut nu a existat această regulă”. EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

Marius Şumudică susţine că cei care conduc fotbalul în Turcia au introdus începând cu acest sezon ”Legea Şumudică”, prin care un antrenor este suspendat un meci dacă acumulează patru cartonaşe galbene. Antrenorul lui Gaziantep este de părere că regula a apărut pentru a-l pedepsi pentru modul în care se manifestă pe margine, în timpul meciurilor.

Marius Şumudică a fost declarat antrenorul anului în Turcia după ce a reuşit să o transforme pe Gaziantep într-o pretendentă la titlu. În acelaşi timp, Marius Şumudică are mari probleme cu arbitrii din Turcia, care deseori îi sancţionează chiar şi cele mai mărunte gesturi. Începând cu acest sezon, antrenorul român spune că turcii au introdus ”Legea Şumudică”, prin care un antrenor este suspendat o etapă dacă acumulează patru cartonaşe galbene.

”Legea Şumudică” în Turcia: ”Au luat decizia după ce au văzut că iau foarte multe cartonaşe galbene”

Marius Şumudică susţine că a ajuns să fie sancţionat de arbitri chiar şi pentru gesturi neînsemnate. Antrenorul în vârstă de 49 de ani ofertă drept exemplu o situaţie din ultimul meci, victoria cu 2-0 în faţa celor de la Ankaragucu, când Şumudică a primit cartonaş galben doar pentru că le-a atras arbitrilor atenţia că adversarii trag de timp.

Din cauza acestui cartonaş galben, al patrulea primit de Şumudică în acest sezon, antrenorul lui Gaziantep nu va putea sta pe bancă la următoarea partidă din campionat, cu Sivasspor. Şumudică susţine că această regulă n-a existat până acest sezon şi şefii fotbalului de acolo au introdus-o după ce au văzut că el primeşte deseori cartonaşul galben. Antrenorul român a denumit-o astfel ”Legea Şumudică”.



”Vorbeam cu tuşierul i-am spus de o chestie, în fine, îmi zice: 'vezi că o să iei galben imediat', mi-a zis tuşierul. Am rămas blocat. În minutul 30 tot trăgeau de timp şi am strigat doar ”time”, ”timpul” îi strigam arbitrului central. Al patrulea arbitru i-a spus ceva în cască a venit, nici nu a vorbit cu mine mi-a dat direct galben, care mă face să fiu suspendat etapa viitoare.

Da, la patru galbene eşti suspendat următoarea etapă, stai în tribună. Nu, nu, nu, asta e ”Legea Şumudică”. Nu a fost până anul trecut, serios vorbesc, nu a fost până anul trecut, au dat ”legea Şumudică”, care, de când eu luam foarte multe cartonaşe galbene, fiind un tip mai coleric mai şi fiind singurul antrenor străin român care eram în acest campionat, şi au luat decizia după ce au văzut că iau foarte multe cartonaşe galbene, că la patru galbene să fi suspendat”,
a mărturisit Marius Şumudică pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: marius sumudica 

viewscnt
Articole similare