Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Messi a câştigat în acest sezon 126 de milioane de euro. Ce venituri a avut Ronaldo şi cum l-a surclasat Simeone pe Guardiola

INCREDIBIL | Messi a câştigat în acest sezon 126 de milioane de euro. Ce venituri a avut Ronaldo şi cum l-a surclasat Simeone pe Guardiola

FC Barcelona

Comentarii

Leo Messi a avut în acest sezon venituri de 126 de milioane de euro - un record în lumea fotbalului. Starul argentinian a câştigat cu 30 de milioane de euro mai mult decât principalul său rival, Cristiano Ronaldo.

France Football a publicat veniturile pe care le-au realizat în 2017-2018 cei mai importanţi jucători şi antrenori din fotbalul mondial. Leo Messi este primul fotbalist din istorie care câştigă mai mult de 100 de milioane de euro într-un singur an. Mai precis, 126 de milioane de euro. Potrivit France Football, cifra este compusă din salariul brut (înainte să fie impozitat), bonusuri şi venituri din publicitate şi din sponsorizări.

Pe locul secund în acest clasament se află Cristiano Ronaldo. Deşi este un jucător care vinde mult mai bine şi a şi câştigat Balonul de Aur, starul portughez a avut venituri cu 30 de milioane de euro mai mici decât Messi. Ronaldo a primit în 2017-2018 nu mai puţin de 94 de milioane de euro. Interesant este că anul trecut realizase venituri peste Messi - 87,5 milioane de euro, respectiv 76,5 milioane de euro.

Neymar vine şi el tare din urmă, cu venituri totale de 81,5 milioane de euro, urmat de Gareth Bale - 44 de milioane de euro şi Gerard Pique - 29 de milioane de euro.



Jose Mourinho, cel mai bine plătit antrenor

Topul celor mai bine plătiţi antrenori este condus de Jose Mourinho, pentru al doilea an la rând. Portughezul are la Manchester United un salariu mai mic decât cel câştigat de Guardiola la City, dar a avut venituri mai mari din publicitate şi sponsorizări. În contabilitatea lui Jose Mourinho au intrat astfel 26 de milioane de euro. Pe locul 2 se află Marcelo Lippi, care a produs 23 de milioane de euro în fotbalul chinez. Podiumului este completat de Simeone (22 de milioane de euro), urmat de Zidane (21 de milioane de euro) şi Guardiola vine abia pe locul 5, cu 20 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: leo messicristiano ronaldojose mourinhopep guardiola 

viewscnt
Articole similare