Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | O echipă care va juca în Premier League a primit bani de la familia lui Osama bin Laden

INCREDIBIL | O echipă care va juca în Premier League a primit bani de la familia lui Osama bin Laden

Campionate

Comentarii

Un conflict între doi proprietari a scos la iveală un detaliu şocant: Sheffield United a primit bani de la familia lui Osama bin Laden.

Kevin McCabe şi prinţul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, coproprietarii lui Sheffield United, au ajuns în instanţă pentru a-şi revendica fiecare influenţa asupra clubului. Însă acest proces a scos la iveală şi un detaliu controversat. Sheffield United a fost finanţată cu 3 milioane de lire sterline de familia lui Osaman bin Laden, celebrul terorist acuzat că a dărâmat Turnurile Gemene şi care a fost ucis de armata SUA pe 2 mai 2011.

Banii au venit în cadrul unui proiect denumit Delta, care a presupus un împrumut de 3 milioane de lire sterline şi despre care Kevin McCabe a spus că nu va fi nevoit să-i dea vreodată înapoi. Dezvăluirea a fost făcută de Barrister Andreas Gledhill, care-l reprezintă în instanţă pe Abdullah Bin Mosaad: ”McCabe ştia că banii provin dintr-o altă sursă, şi anume de la un membru al familiei Bin Laden”. Kevin McCabe a respins acuzaţiile, dar Gledhill a arătat că un schimb de emailuri poate demonstra că are dreptate.

Kevin McCabe şi prinţul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud s-au asociat în 2013, când omul de afaceri arab a fost convins să investească 10 milioane de lire sterline în Sheffield United, club care avea dificultăţi financiare. În schimbul acestei sume, prinţul Abdullah Bin Mosaad a primit acţiuni în cadrul clubului. Însă relaţia dintre cei doi s-a rupt între timp şi ambii îşi dispută acum dreptul de decizie asupra clubului.



Sheffield United a terminat sezonul pe locul 2 în Championship şi ca juca în sezonul următor în Premier League.

Afla mai multe despre: sheffield unitedosaman bin laden 

viewscnt
Articole similare