Experiențe împreună.
You are here:

INCREDIBIL | O fostă campioană la înot a ajuns la 64 de ani să doarmă într-un cimitir: ”Sistemul m-a lăsat fără pensie”

INCREDIBIL | O fostă campioană la înot a ajuns la 64 de ani să doarmă într-un cimitir: ”Sistemul m-a lăsat fără pensie”

Diverse

Comentarii

Laraine McHendrie Decaire, fostă campioană la înot a Marii Britanii, a ajuns într-o situaţie deplorabilă şi doarme prin cimitire. Femeia în vârstă de 64 de ani spune că a fost afectată de schimbarea legii pensiilor din Marea Britanie.

Laraine McHendrie Decaire a reprezentat atât Marea Britanie, cât şi Canada în concursurile internaţionale de înot din anii '80. Însă acum a ajuns într-o situaţie incredibilă şi doarme într-un cimitir din Londra. Laraine McHendrie Decaire susţine că de patru ani trăieşte fără vreun ban, din cauza unei schimbări în legea pensiilor.

O fostă campioană la înot a ajuns să doarmă în cimitir

Laraine McHendrie Decaire a avut în anii '80 momentele sale de glorie, când a mers la concursurile internaţionale atât sub drapelul Marii Britanii, cât şi sub cel al Canadei. Însă acum a ajuns într-o situaţie critică şi doarme pe un carton, într-un cimitir din Londra.

Laraine McHendrie Decaire s-a retras din sport în la începutul anilor '90 şi a decis să-şi trăiască intens viaţa. Deşi avea o diplomă la celebra Universitate McGill, a plecat în lume şi a lucrat în diferite ţări ca bonă sau ca asistentă socială. Tot ce şi-a dorit este să călătorească în lume şi să profite cât mai mult de ceea ce îi oferă viaţa. În tot acest timp a cotizat la două sisteme de pensii din Marea Britanie.

A început să se confrunte însă cu sărăcia odată cu revenirea în Marea Britani, la finalul anilor '90. De atunci, situaţia sa financiară s-a deteriorat constant, şi-a pierdut casa şi toate bunurile pe care le avea, scrie mirror.co.uk. În urmă cu patru ani, a rămas pe străzi şi a ajuns să doarmă într-un cimitir din Londra.

McHendrie Decaire spera să fie salvată de pensie, dar britanicii au ridicat vârsta de pensionare la 66 de ani. Drept urmare, mai are de aşteptat încă doi ani.

”Din păcate, mi-am pierdut toţi banii. Am ajuns în situaţa asta, de fapt, din cauza schimbărilor din sistem, a furtului, a fraudelor şi a diferitor lucruri de genul acesta. Am cotizat la sistemul de pensie probabil de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală, pentru că am început să lucrez de la 11 ani. Dar acum au schimbat vârsta de pensioare şi acum este de 66 de ani. Aşa că cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate, acum nu sunt eligibilă. Este o lume complet diferită acum, în care am aşteptat cu nerăbdarea pensia pentru care am plătit, dar sistemul mi-a luat-o”, spune femeia în vârstă de 64 de ani.

Mai multe ONG-uri au vrut să o ajute să primească o locuinţă socială, dar n-a îndeplinit criteriile, deoarece nu suferă de boli mintale şi nici nu are în întreţinere minori sub 16 ani. Laranie n-a reuşit nici măcar să-şi facă un abonament gratuit pe transportul în comun, deoarece nu are o adresă la care locuieşte.

Laraine are şi talent la desenat, însă, de când doarme pe străzi, artrita de care suferă s-a agravat şi îi este tot mai greu să se coordoneze.

Vicki şi Monica White, două voluntare de la un ONG care o sprijină pe Laraine McHendrie Decaire, încearcă acum să strângă bani din donaţii pentru a-i asigura un acoperiş deasupra capului.

viewscnt
Articole similare
Prima imagine cu Larisa Iordache pe patul de spital. Mesajul trist al gimnastei: "Stiu ca...