Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Un stadion din România care încă n-a fost inaugurat are nevoie de RENOVARE. Suma alocată va fi de 5 milioane de euro

INCREDIBIL | Un stadion din România care încă n-a fost inaugurat are nevoie de RENOVARE. Suma alocată va fi de 5 milioane de euro

Fotbal intern

Comentarii

Stadionul Pandurii riscă să se transforme într-o telenovelă. Arena ar fi trebuit inaugurată acum doi ani, nu este gata nici acum, dar urmează să fie alocaţi bani pentru renovare. La bilanţul mandatului său, Viorica Dăncilă a anunţat că stadionul este finalizat.

Noul stadion din Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în urmă cu doi ani. Construcţia nu este însă gata nici acum şi noul termen pentru finalizare este sfârşitul acestui an. Cu toate acestea, în momentul în care şi-a făcut bilanţul ca premier, Viorica Dăncilă l-a trecut în dreptul realizărilor şi a susţinut că este 100% gata.

Stadionul este însă departe de a fi finalizat şi termenul a fost prelungit până la finalul anului. Însă partea cea mai interesantă este că nouă arenă are nevoie de lucrări de renovare, deşi construcţia nu este gata. Este un paradox, dar Ministerul Dezvoltării vrea să aloce cinci milioane de euro pentru ca stadionul să fie renovat.

Au fost deja semnalate probleme la instalaţia electrică, cea de canalizare, dar şi la acoperişul care acoperă tribunele - prin care a plouat săptămâna trecută. Vor fi investiţii şi în instalaţia de încălzire a terenului - care n-a fost înlocuită, dar şi în amenajarea exterioară.



Există controverse şi la pista de atletism. Aceasta a fost refăcută în 2012, cu o investiţie de 150.000 de euro şi atunci a fost omologată. Acum, ar avea nevoie să fie refăcută, deoarece are cinci culoare de alergare, nu şase.

O sumă importantă va fi investită într-un sistem de ceasuri sincronizate, scrie pandurul.ro. Este vorba despre un milion de euro - din cele 5 pe care Ministerul Dezvoltării vrea să le aloce. Banii ar urma să fie investiţi într-o instalaţie de ceasoficare:

”Ţinând cont de specificul şi natura activităţilor desfăşurate în clădire, se impune instalarea unui sistem de ceasuri sincronizate în întreaga clădire. Sistemul este compus din unitate master, care este instalată în rack-ul din Camera server, şi ceasurile slave instalate în toate punctele de interes din zonele administrative şi sportivi. Sincronizarea unităţii de ceas master se realizează printr-o legătură GPS. Pentru sincronizarea reţelei de ceasuri slave se folosesc fie impulsuri de curent sau un semnal digital codat specific acestui tip de reţea. Unitatea master de ceas se va conecta la reţeaua LAN prin portul dedicat RJ45 pentru sincronizarea cu reţeaua locală de calculatoare“, arată nota de fundamentare, publicată de pandurul.ro.

Demolarea stadionului Pandurii a început când echipa din Târgu Jiu încă era în Liga 1. Acum, se confruntă cu mari probleme financiare şi se zbate să supravieţuiască în liga secundă.
 

Afla mai multe despre: panduriistadionrenovareministerul dezvoltarii 

viewscnt
Articole similare