Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Unde a ajuns să joace omul pentru care Becali a fost la un pas să dea 3 milioane € deşi l-a văzut într-un singur meci

INCREDIBIL | Unde a ajuns să joace omul pentru care Becali a fost la un pas să dea 3 milioane € deşi l-a văzut într-un singur meci

FCSB

Comentarii

Hrvatski Sportski Klub Zrinjski Mostar este o formaţie care spune prea puţine chiar şi celor mai fideli microbişti din România. Aici a ajuns cel mai dorit străin din istoria recentă a fostei Steaua.

La formaţia din prima ligă din Bosnia s-a transferat în august, anul trecut, Damir Sovsic, probabil fotbalistul cel mai dorit de fanii roş-albaştrilor în ultimul deceniu.

Sovsic i-a cucerit pe fani, dar şi pe oficialii FCSB într-un meci amical disputat de roş-albaştrii cu NK Zagreb, formaţie la care Sovsic evolua pe atunci. Sovsic a şi înscris un eurogol în acea partidă, încheiată la egalitate, scor 1-1, şi a fost suficient pentru a declanşa o veritabilă isterie în rândul fanilor roş-albaştrilor şi nu numai.

Atât de mult l-au plăcut fanii încât au făcut o petiţie pentru a-l transfera pe croat. Câteva mii de suporteri au strâns semnături online şi l-au propus pe Sovsic la formaţia (pe atunci) în Ghencea: ”Toti fanii echipei Steaua Bucuresti care sunt interesati de bunul mers al clubului nostru si care considera ca mijlocasul croat Damir Sovsic este o investitie decenta si de mare viitor sunt invitati sa semneze aceasta petitie care speram sa ajute si mai mult la realizarea transferului mijlocasului care activeaza in prezent la NK Zagreb. Pentru ca Damir Sovisic a cucerit fara sa vrea o mare masa a suporterilor echipei Steaua, pentru ca un club important in Europa precum Steaua Bucuresti nu a mai avut de ani buni un playmaker adevarat, pentru ca Damir Sovsic isi doreste foarte mult sa ajunga in Romania, pentru ca postul sau este probabil singurul deficitar in acest moment in echipa lui Rony Levi si pentru ca - de ce nu- cuvantul nostru al fanilor ar trebui sa conteze mai mult decat al oricui, dragi stelisti semnati aceasta petitie in speranta ca oficaialii clubului pe care cu totii il iubim vom lua in calcul dorinta expresa a fanilor ros albastrii” au scris aceştia în petiţia iniţiată online.

Mai mult, suporterii l-au abordat şi pe reţelele de socializare, reuşind să-l impresioneze teribil pe fotbalistul lui NK Zagreb, care şi-a exprimat ulterior public dorinţa de a ajunge în România.

FCSB nu a făcut însă nicio ofertă pentru el, Directorul Sportiv de la acea vreme, Mihai Stoica, explicând: ”Croaţii cer prea mult pentru cât putem noi să oferim”. S-a avansat chiar suma de 3 milioane de euro, o sumă care într-adevăr părea extrem de mare pentru acea perioadă.

Becali a confirmat la acea dată negocierile şi a recunoscut interesul pentru Sovsic, doar că suma de transfer cerută de croaţi a fost considerată prea mare.Între timp, Sovsic a ajuns la Dinamo Zagreb, cea mai puternică formaţie din Croaţia, apoi a bifat o experienţă în Coreea de Sud, la puternica formaţie Samsung Bluewings. La Zrijnjski, Sovsic nu este cotat in acest moment nici măcar între primii 10 jucători din lot.

  • 20 de meciuri, trei goluri şi patru pase decisive are în acest sezon Sovsic

  • 300 de mii de euro e cota sa de piaţă in prezent

Afla mai multe despre: damir sovsicfcsbgeorge becali 

viewscnt
Articole similare