Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibila poveste a lui Victor Osimhen, jucătorul transferat de Napoli pentru 80 de milioane de euro. Obligat să vândă apă plată pe stradă

Incredibila poveste a lui Victor Osimhen, jucătorul transferat de Napoli pentru 80 de milioane de euro. Obligat să vândă apă plată pe stradă

Fotbal

Comentarii

Napoli a anunţat oficial transferul atacantului nigerian de la Lille, Victor Osimhen, pentru 80 de milioane de euro. Chiar dacă în acest moment este un star la nivel mondial, viaţa fotbalistului nu a fost întotdeauna atât de uşoară.

Şi-a pierdut mama atunci când era mic. Nu-şi mai aduce aminte. Fraţii lui au avut grijă de el. La trei luni după ce mama lui a murit, tatăl sau şi-a pierdut locul de muncă. A fost nevoit să vândut apă plata pe stradă, pentru a supravieţui. A crescut într-unul dinte cele mai sărace cartiere din lume, Olusosun, din Lagos, în Nigeria.

Până să ajungă un fotbalist de talie mondială, nu a avut parte de un drum uşor. Rămas orfan de mama, Osimhen s-a descurcat cum a putut. Fratele sau vindea ziare, iar sora să portocale, că să-şi asigure un trăi cât de cât liniştit.

A explodat la Campionatul Mondial Under 17, din 2015, care s-a disputat în Chile, unde Osimhen a fost golgheterul competiţiei, cu 10 goluri marcate pentru Nigeria. Şi atunci, toate echipele mari i-au dat târcoale, însă nu s-a gândit la bani, a ales Wolfsburg, unde a crezut că va lovitură, pe plan fotbalistic. Nu i-a ieşit, a stat două sezoane în Germania, apoi, a ales Charleroi, unde a dat 19 goluri într-un sezon. Scouterii lui Lille l-au observat şi francezii l-au transferat imediat pentru 14 milioane, în 2019, iar un an mai târziu l-au vândut pentru 80 de milioane de euro la Napoli.

Sezonul trecut, Osimhen a marcat 18 goluri în 38 de partide şi a devenit cel mai scump transfer din istoria celor de la Napoli, detronându-l pe Gonzalo Higuain, adus în 2013 pentru 39 de milioane de euro. Victor Osimhen va primi un salariu de 5 milioane de euro anual la Napoli.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare