Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibila poveste a "urmaşului lui Pantilimon". A prins transferul în liga a 6-a din Germania după un anunţ pe Facebook. De ce a picat totul

Incredibila poveste a "urmaşului lui Pantilimon". A prins transferul în liga a 6-a din Germania după un anunţ pe Facebook. De ce a picat totulgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Tristeţe mare la 16 kilometri de Dusseldorf, în districtul Benrath. Doi jucători români au ratat transferul la echipa locală VFL Benrath, formaţie ce activează în liga a şasea din Germania, fiindcă nu li s-a găsit cazare la preţuri accesibile.

Unul dintre fotbalişti este portarul Andrei Cobliş, considerat pe vremea când activa la Poli Timişoara, între 2009 şi 2011, urmaşul lui Costel Pantilimon. De altfel, a fost alt treilea portar al echipei în acel sezon 2010/2011, după Pantilimon şi Taborda, în sezonul pe care bănăţenii au terminat pe locul 2 în Liga 1. Măsoară 2.02 metri şi a fost şi în vizorul celor de la Dinamo, pe când evolua la Juventus Bucureşti. Cobliş este crescut la juniorii celor de la CS Hunedoara.  Al doilea fotbalist vine tot de la Hunedoara, are 24 de ani, este mijlocaş şi se numeşte Raul Creciunescu.

Cei doi au ajuns la Dusseldorf în această iarnă, deoarece unul dintre ei are un văr care locuieşte în Urdenbach, care le-a şi oferit cazare acestora pe timpul şederii. Mătuşa a fost cea care le-a găsit înţelegerea cu formaţia din Benrath. Clubul anunţase pe Facebook faptul că are nevoie urgentă de un portar, aşa că cei doi români au intrat în contact cu oficialii nemţilor şi au mers la antrenamente. Nu au fost probleme de adaptare, deoarece clubul de amatori este unul multicultura, astfel că au fost primiţi foarte bine.

Distanţa dintre Urdenbach şi Benrath este de doar 2 kilometri, însă cei doi nu au putut rămâne prea mult timp cazaţi la neamuri, aşa că s-a decis să se caute un loc de cazare cu chirie pentru cei doi fotbalişti. Din păcate, nimic convenabil, la îndemâna micuţului club. S-au antrenat cu Benrath în această iarnă, însă au promis că din vară vor veni şi vor rămâne alături de micuţul club.

"Din păcate, până acum nu am găsit cazare la preţuri accesibile. Este o ruşine că Andrei şi Raul vin la noi doar din vară. Abia aşteptăm ca jucătorii să revină la Benrath", se plânge managerul sportiv al VFL Sascha Hermanns, conform rp-online.ro. Chiar dacă s-a găsit un sponsor, această problemă nu a putut fi rezolvat până acum. Drept urmare, ambii jucătorui s-au întors în România, cel puţin pentru moment. Transferurile ar urma să se perfecteze din vara viitoare, când aceştia se vor alătura echipei emigranţilor.

Atât Andrei Cobliş, cât şi Raul Creciunesc au declarat că visul lor cel mai mare a fost să joace în fotbalul german. Acum este şansa lor şi speră să o facă cât mai bine, au declarat românii. "Este destul de dificil să te afirmi ca fotbalist profesionist în România. Poate se pot realiza mai multe în Germania", a explicat Cobliş.

De partea cealaltă, Hermanns, managerul sportiv al acelor de la Benrath a rămas impresionat de ceea ce pot oferii jucătorii români şi îi aşteaptă din vară cu braţele deschise.

"Andrei este un portar care ne poate coordona jucătorii mai tineri prin prisma experienţei sale enorme. Cresciunesc este foarte tehnic şi posedă un şut foarte puternic. Un jucător foarte bun pentru noi", a declarat Hermanns.

Cei doi fotbalişti români au declarat că îşi vor lua prietenii cu ei la Dusseldorf, din vară, şi că vor veni să joace pentru micuţul club german.

 

Afla mai multe despre: coblis 

viewscnt
Articole similare