Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Inedit! Un avion a primit numele Nadiei Comăneci. Aeronava va purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: "Istoria se scrie"

Inedit! Un avion a primit numele Nadiei Comăneci. Aeronava va purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: "Istoria se scrie" galerie foto

Diverse

Comentarii

Compania TAROM a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadiei Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene. Astfel, aeronava va purta numele marii gimnaste române, deţinătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 şi în 1980, şi a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noştri şi de români. Doresc succes delegaţiei României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comăneci.

„TAROM este un partener istoric al sportivilor români care au reprezentat şi reprezintă ţara noastră la Jocurile Olimpice. Faptul că sportivii români, participanţi la Olimpiadă, vor zbura către Paris la bordul aeronavei ce poartă numele Nadiei Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, şi a devenit cea mai galonată sportivă româncă din toate timpurile, este un simbol al parteneriatului pe care TAROM l-a încheiat, de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă perseverenţă şi performanţă”, a declarat Costin Iordache, directorul general al TAROM.

Compania TAROM a purtat în mod tradiţional olimpicii români la Olimpiadele anterioare şi îşi propune ca în acest an să conducă lotul olimpic român cu aeronava Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Ziua de astăzi marchează şi o premieră, prima aeronavă din flota TAROM care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava „Nadia Comăneci” va deservi, în continuare, clienţii companiei TAROM, sub numele uneia dintre cele mai iubite sportive românce din toate timpurile.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.  

 Galerie foto

Afla mai multe despre: nadia comanecinadia comaneci taromaeronava nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare