Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Infantino rupe tăcerea după scandalul din Football Leaks: "Nu doar că nu este nimic ilegal, dar nu este nimic contrar"

Infantino rupe tăcerea după scandalul din Football Leaks: "Nu doar că nu este nimic ilegal, dar nu este nimic contrar"
Comentarii

Gianni Infantino, menţionat de ancheta Football Leaks pentru rolul său la FIFA şi la UEFA, a repetat miercuri că lucrurile care i se reproşează nu au "nimic ilegal sau contrar" codului de etică, scrie AFP.

În faţa unor ziarişti invitaţi la sediul FIFA de la Zurich, preşedintele forului fotbalistic mondial a evocat un fel de teză a complotului. El a afirmat că ştia că "nu va fi uşor să schimbi lucrurile într-un mediu viciat de unele practici".

"Iată de ce înţelegem că pot exista contrareacţii", a argumentat Infantino. Potrivit acestuia, "faptul că fiul unor imigranţi italieni e preşedintele FIFA poate că nu este pe placul tuturor..."

Cel care a fost mâna dreaptă a lui Michel Platini la UEFA a trecut în revistă dezvăluirile Football Leaks, pe care le-a numit "inexacte".



Potrivit acestei anchete, UEFA şi cei doi conducători ai săi de atunci, Platini şi Infantino, ar fi ajutat cluburile PSG şi Manchester City să-şi ascundă neregulile "din motive politice".

"Regulile fair play-ului financiar prevăd posibilitatea unor negocieri şi acorduri" cu cluburile, a explicat Infantino. "Şi cine este însărcinat să negocieze şi să discute? Administraţia", a adăugat el.

Fair play-ul financiar (FPF), regulă impusă de UEFA, interzice unui club participant în competiţiile europene să cheltuie mai mult decât câştigă. Sancţiunile pot ajunge de la un simplu avertisment până la excluderea din competiţii.

Potrivit Football Leaks, unele cluburi, ca Manchester City şi Paris SG, au beneficiat de sancţiuni mai blânde în urma unor discuţii cu UEFA.

"Nu doar că nu este nimic ilegal, dar nu este nimic contrar" regulilor eticii, a asigurat Infantino.

El a vorbit despre relaţiile sale cu procurorul elveţian Rinaldo Arnold, un prieten pe care l-a invitat la mai multe competiţii, mai ales la Mondialul 2018 din Rusia.

Infantino s-a întrebat "dacă este interzis în Elveţia să ai prieteni".

"Sunt autorizat să invit un prieten la un meci, nu văd deloc asta ca pe o încălcare (a codului de etică). Sunt probleme mult mai serioase care pot fi, sunt şi vor fi studiate de justiţie şi se va ajunge la o concluzie corectă", a spus el, denunţând "un atac incorect".

Dezvăluirile Football Leaks vin cu opt luni înainte de un congres al FIFA la care Infantino va încerca să obţină un al doilea mandat. El promite ajutoare financiare mai importante celor 211 federaţii care vor vota şi doreşte extinderea Mondialului cluburilor şi înfiinţarea unei Ligi mondiale a Naţiunilor.

Afla mai multe despre: infantinofootball leaksscandaproblemeamcheta 

viewscnt
Articole similare