Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Internaţionalul român Adrian Rus nu mai suportă să fie rezervă la MOL Fehervar. "Se gândeşte să plece"

Internaţionalul român Adrian Rus nu mai suportă să fie rezervă la MOL Fehervar. "Se gândeşte să plece"
Comentarii

Presa din Ungaria anunţă că fundaşul central al echipei naţionale a României, Adrian Rus, este pe cale să părăsească fosta campioană a Ungariei, MOL Fehervar, în această vară, deoarece nu este mulţumit cu statutul său în cadrul echipei.

Adrian Rus (24 de ani) nu a reuşit să le ia faţa internaţionalilor Roland Juhasz (Ungaria) şi Visar Musliu (Macedonia), aşa că a prins foarte puţine momente în tricoul celor de la MOL Fehervar. Situaţia nu îl mulţumeşte pe român, care riscă să piardă contactul cu naţionala de seniori, acolo unde meciurile în picioare reprezintă un factor determinant în alegerile lui Mirel Rădoi.

"Din această cauză, Rus se gândeşte să plece din Szekesfehervar, cel puţin temporar, în vară", scrie publicaţia ungară csakfoci.hu.

Potrivit acestora, cea mai la îndemână variantă este ca fotbalistul român să fie împrumutat la o altă echipă, unde să evolueze mai mult. De asemenea, aceştia scriu de interesul fotbalistului român, însă nu s-a concretizat transferul.

Internaţionalul român Adrian Rus se pregăteşte să schimbe echipa în vară

Adrian Rus a debutat pentru prima reprezentativă a României în meciul cu Malta, scor 1-0, din luna septembrie a anului. El are şi cetăţenia maghiară, iar oficialii de la Budepesta au vrut să îl aducă pe fundaş în naţionala Ungariei.

"Sunt foarte fericit, am aşteptat mult acest moment. Mi s-a îndeplinit încă un vis din copilărie, de când m-am apucat de fotbal. Important este că am câştigat. Mulţumesc Federaţiei şi mulţumesc întregii Românii că a fost alături de mine", a declarat Rus, care a fost integralist în victoria cu Malta, din preliminariile pentru Campionatul European din 2020.

Imediat cum a primit şi acceptat convocarea din partea naţionalei României, conducerea celor de la MOL Fehervar l-au trimis să se pregătească timp de o lună la echipa secună, deoarece Rus a ales România în detrimentul Ungariei. Şi omologii de la Budapesta şi l-ar fi dorit pe acesta în loturile lor naţionale, însă Rus a ales cu inima.

"Sută la sută sunt român. Abia la 19 ani am mers în Ungaria dintr-o prostie pot spune, pentru că am avut parte de un episod neplăcut. Era benefic clubului. În Ungaria, pe vremea aceea, dacă eram maghiar clubul primea o anumită sumă de bani din partea federaţiei maghiare.  La şase ani, când m-am apucat de fotbal, nu aveam nicio legătură cu Ungaria, doar că era o ţară vecină” a mărturisit luni, Adrian Rus, într-un interviu acordat FRF TV. 

  • Pentru naţionala României, Adrian Rus a strâns deja cinci selecţii.
  • Cota sa de piaţă, conform site-ului Transfermarkt, este de 550.000 de euro.
  • Adrian Rus a mai evoluat pentru Fehergyarmat, Balmazujvaros, Academia Puskas şi OSK Sepsi. 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare