Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU | Argumentele lui Alexandru Dedu pentru un nou mandat la şefia FRH. VIDEO

INTERVIU | Argumentele lui Alexandru Dedu pentru un nou mandat la şefia FRH. VIDEO

Handbal

Comentarii

Preşedintele FRF din ultimii patru ani, Alexandru Dedu, îşi propune să obţină un nou mandat în fruntea handbalului românesc şi a vorbit pentru Telekom Sport înainte de alegerile ce vor avea loc pe 14 februarie.

Urmăreşte mai jos integral interviul cu Alexandru Dedu.

  • Alegerile la Federaţia Română de Handbal sunt programate în 14 februarie. Alexandru Dedu, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu sunt cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte al FRH.

Argumentul pentru continuitate:

"Nu sunt în război cu nimeni şi am demonstrat asta vorbind numai despre mine în toate aspectele. Nu vorbesc despre ceilalţi (candidaţi). Chestia cu taberele e foarte relativă şi nu vreau să dezvolt subiectul.

În general este vorba de o strategie începută în urmă cu patru ani. O strategie în etape şi pe mai mulţi ani. Primul lucru pe care mi l-am dorit şi, repet, nu sunt lucuri inventate, ci lucruri pe care le-am văzut şi în mijlocul cărora am trăit. În handbal şi nu numai, în tot sportul românesc, trebuie să existe o conştientizare a faptului că nu este suficient să exişti. Pentru că dacă ăsta e un mod de a privi lucurile sporturile tradiţionale vor dispărea.

În strategia mea spectatorul şi telespectatorul sunt pe primul loc, primul punct şi focusul pentru că dacă ei nu există, noi nu vom exista! Aşa că am încercat cu uneltele pe care le am la îndemână să popularizez acest sport fiindcă din punctul meu de vedere acest lucru atrage performanţa. Aşa cum am explicat şi în programul meu, doar aşa poţi să dai drumul unei roţi a performanţei [...].

Faptul că doar la nivel de federaţie se televizează 250 de meciuri prin intermediul a trei televiziuni, cu accesul în casele românilor, cred că este chieia de boltă a acestui mandat"


Obstacolele întâlnite în actualul mandat:

"Vă dau un scurt exemplu: Comisia de observatori. Lumea handbalului nu şi-o doreşte, dar a început să o digere. Comisie de observatori care este utilizată la nivel de IHF, EHF şi în toate federaţiile care au handbal de performanţă, deci este un "must". Şi sunt multe altele: psiholog la echipa naţională [...]

Noi nu conştientizăm că la nivel macro, în sport, în handbal, trăim o revoluţie a sportului. Rezultatele mari ale sportului românesc au fost obţinute într-un sistem în care cineva dicta şi ceilalţi făceau. Cine nu se ridica era automat eliminat. Cine nu se ridica la cerinţe. Şi s-a continuat o bună bucată de timp după revoluţie pentru că au rămas aceiaşi conducători în sport şi s-a încercat menţinerea acelor lucruri care au fost adecvate unui moment. Problema estă că s-au născut generaţii noi de tineri la care a apărut liberul arbitru şi întrebarea "De ce?". Este mult mai greu să-i faci pe tineri să facă sport dacă tu, cel care eşti în faţa lor, nu eşti pregătit şi nu ştii să le răspunzi de ce".

Ce îşi reproşează din ultimii patru ani:

"Dacă vă uitaţi un pic în urmă pe mandatul meu singurele şi cele mai mari probleme pe care le-am avut au fost apropo de interpretări regulamentare. Din două cauze. De-a lungul timpului s-au făcut modificări în regulamente pentru a rezolva o problemă, dar acestea nu au fost coroborate şi în celelalte regulamente ale FRH.

În acelaşi timp, s-au făcut anumite modificări structurale în sistemul competiţional, în Cupă, în campionat şi au apărut situaţii greu de prevăzut în momentul întocmirii regulamentelor. Dar aceste regulamente, pentru că tot timpul adevărul este undeva la mijloc, erau cunoscute din timp de către toţi participanţii la competiţie, iar ele au trecut prin validarea comisiei tehnice, prin validarea CA, adică au trecut prin foarte multe mâini".


 

Afla mai multe despre: alexandru deduinterviutelekom sportvideo 

viewscnt
Articole similare