Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU EXCLUSIV cu Valentina Ardean Elisei: ”Handbalul este un mod de viaţă. Şi îi datorez totul!”

INTERVIU EXCLUSIV cu Valentina Ardean Elisei: ”Handbalul este un mod de viaţă. Şi îi datorez totul!”galerie foto

Handbal

Comentarii

O cunosc pe Valentina Ardean Elisei de când a ieşit în evidenţă prin titlul obţinut în 2005, de cea mai bună extremă stânga a Campionatului Mondial, unde de altfel România a câştigat medalia de argint. O ştiam de la televizor, atât. În 2007 am intrat în echipa celor de la Realitatea tv, la departamentul Sport iar de aici pâna la a intra în contact cu sportivii nu a mai fost mult timp.

Interviu de Geanina Iacob


Alice, cum e această perioadă pentru tine? Tu cea care esti veşnic îndrăgostită de handbal...

Probabil la fel cum este pentru toată lumea care nu-şi mai poate desfaşura activitatea şi este obligat să stea în casă. În concluzie nu este deloc plăcută, dar nu am ce face, mă adaptez

Ce avantaje găseşti ale aceastei perioade?
Incerc să caut mai multe avantaje însă probabil cel mai important este timpul petrecut cu fiul si soţul meu.

Am văzut că faci sport alături de fiul tău? Ii place şi lui handbalul?
Ma antrenez acasă aproape zilnic şi inevitabil cel mic este curios şi încearcă să mă imite însă nu-l văd foarte atras de sport. cel puţin deocamdată.

Valentina Ardean Elisei: ”Handbalul este un mod de viaţă. Şi îi datorez totul!”

Apropo de echipa naţională şi de familia ta. Cum retrăieşti acum acel moment în care a doua zi dimineaţă după nunta ta ai plecat la meci cu echipa naţională?
Momentul acela, faptul că am plecat imediat dupa nuntă la echipa naţională, caracterizează cel mai bine modul în care am ales sa-mi fac datoria faţă de handbal, adică l-am pus mereu pe primul plan. Am renunţat la echipa natională de senioare după 16 ani pentru că am considerat că este momentul să acord mai multă atenţie familiei.

Alice, ce ti-a adus handbalul? Chiar dacă pare un ”simplu sport”
Pentru mine handbalul nu este doar un simplu sport, este un mod de viaţă cel puţin de la vârsta de 12 ani şi până în prezent. Datorez totul handbalului şi la fel am încercat şi eu sa dau tot ce am mai bun .

Ai avut de-a lungul carierei foarte multe accidentari. Cum ai trecut peste? Dezvoltă te rog
Am avut 3 accidentari foarte serioase si cred ca prima a fost cea mai grea deoarece nu trecusem prin aşa ceva până atunci, dar mai ales pentru că suferisem o accidentare cu multe necunoscute, nu ştiam cât o să dureze recuperarea şi nici ce trebuia să fac cu exactitate. Ca o comparaţie, după cele două operaţii de ligamente, în ambele cazuri eram în teren după aproximativ 5 luni dar în cazul acesta am stat 8 luni. Din fericire pentru mine am avut întreaga susţinere a familiei si a conducerii clubului Oltchim la care activam în momentul respectiv. Aceşti doi factori m-au ajutat să trec peste acest moment şi să revin la forma pe care o aveam înainte. După fiecare accidentare am fost foarte motivată să revin şi ca o coincidenţă sau nu Emojide fiecare dată am avut satisfacţii profesionale în urma acestor încercări. Aş aminti, in 2008 locul 5 cu echipa naţională si titlul de cea mai buna extrema stangă a CE. În 2010 am jucat finala Champions League cu Oltchim precum si medalia de bronz cu echipa nationala la CE din Danemarca , iar după ultima accidentare am caştigat Cupa EHF cu SCM Craiova.

Ştim că ai 37 de ani. Dar vârsta ta interioară care este?:) Cât de mult îţi cunoşti corpul?
Stiu ca am 37 de ani...însă mă simt în continuare aptă pentru performanţă ;) tocmai pentru că îmi cunosc foarte bine corpul. Ştiu cum trebuie să mă pregatesc pentru a putea continua. Important e sa mă ţină bunul Dumnezeu sănătoasă.

Cum e la Bistriţa?
Acum sunt la Bistriţa şi îmi place foarte tare. Sunt multe lucruri care îmi plac,  începând cu oraşul, cu atmosfera creată de public, oameni care ne susţin cu adevarat si în perioade mai puţin reuşite pentru noi şi continuând cu atmosfera dintre noi fetele,  relaţia cu staff-ul tehnic sau profesionalismul şi seriozitatea celor din conducerea clubului.

Ai marcat în acest sezon golul calificării în sferturile Cupei EHF în ultima secundă. Povesteste-mi momentul...
A fost un moment care poate a ieşit mai mult în evidenţă deoarece a fost decisiv pentru calificare Emojiînsă aş remarca mai mult modul în care echipa a ieşit în evidenţă pe întreg parcursul din acest sezon în Cupele Europene.

Care crezi că sunt calităţile tale cu care ai venit aici, cu care te-ai născut şi la care nu a mai fost nevoie să o iei de la 0?
Respectul pentru ceea ce fac, disciplina, perfecţionismul, ambiţia şi foarte multă muncă.

Cum vezi handbalul după ce va trece această perioadă?
E foarte greu de spus pentru că nimeni nu poate anticipa durata cât vom sta departe de sălile de antrenament. In ciuda faptului că fiecare dintre noi sportivii încercăm să ne menţinem forma fizică, consider că vom avea nevoie de 1-2 luni de pregătire intensă înainte de a reveni în competiţiile oficiale. Cu siguranţă, această situaţie îşi va puneamprenta asupra handbalului la fel cum o va face în toate domeniile de activitate. Totuşi cel mai important este ca în final să fim sănătoşi.
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: valentina ardean elisei 

viewscnt
Articole similare