Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU EXCLUSIV Cum va arăta sportul rege după pandemia de COVID-19. Un medic avertizează: "De asta mi-e cel mai teamă"

INTERVIU EXCLUSIV Cum va arăta sportul rege după pandemia de COVID-19. Un medic avertizează: "De asta mi-e cel mai teamă"

Fotbal

Comentarii

Medicul echipei Concordia Chiajna, Olivia Timnea, a oferit un interviu pentru Telekom Sport în care a vorbit despre efectele negative ale pauzei provocate de pandemia de COVID-19 asupra fotbaliştilor şi despre cum va arăta sportul rege după încheierea pandemiei.

Cum se va resimţi fizicul unui fotbalist de performanţă după perioada asta?
Nici nu vreau să îmi imaginez. Nici nu pot să mă gândesc. Din toate punctele de vedere nu este nimic benefic decât faptul că stau cu familia şi câştigă pe partea aceasta foarte mult. Să sperăm că organismul se va adapta şi el, cu timpul, şi că nu vom avea foate multe accidentări. De asta mi-e cel mai teamă.

Accidentări mai dese, ce credeţi că putem vedea?

Leziuni musculare. Musculatura cred că suferă cel mai mult în momentul de faţă. Nu se face pregătirea cu care organismul nostru este obişnuit, este un alt gen de pregătire. Un organism în repaus total pentru un sportiv de performanţă este ceva nociv. El este obişnuit să se mişte, inclusiv aparatul cardio vasculoar este adaptat pentru mişcare continuă. Deci dacă era un repaus total, revenirea după aceea era dezastruoasă. Din punct de vedere medical mă refer.

Când ar trebui pornită pregătirea ca să fim gata de fotbal pe 5 iunie?
Din punct de vedere medical cu o lună înainte. Şi nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, este puţin probabil dacă va continua starea de urgenţă. Sau se vor găsi variante în afară de cea online care nu este chiar ceea ce le trebuie sportivilor cu o lună înainte de start.

Ar putea să li se facă fotbaliştilor un test la început, să intre în carantină sau să spunem un fel de cantonament izolat cu tot staff-ul, absolut tot staff-ul?
Carantină totală şi să stea în perioada respectivă, să li se repete la 12 zile când se reface testul, a 12-a şi a 13-a zi. Şi dacă între timp apar ceva simptome, în momentul respectiv se opreşte totul şi se face o anchetă epidemiologică.

Meciurile se vor disputa pe timp de vară. Cum comentaţi?
O problemă foarte mare. Organismele vor suporta destul de greu, mai ales după această perioadă, probabil că vom avea deshidratări şi diverse probleme.

S-a vehiculat ideea ca arbitrii să poarte mască în timpul unui meci. Credeţi că este posibil acest lucru?
Nu cred că se va putea. Nici arbitrii şi nici jucătorii. Sub nicio formă. Noi ne descurcăm destul de greu cu măştile atunci când le purtăm când suntem faţă în faţă cu cei cu corona pozitiv. Nu cred că vor avea capacitatea respiratorie. Eu ca medic dacă o să fiu pe bancă nu o să port mască.

Se spune că aprilie ar fi luna de vârf, după care ar trebui să urmeze o scădere a cazurilor confirmate.
Eu zic că va mai dura ceva. Nu putem să aproximăm acum, dar sper ca august va fi o lună cvasinormală. Să ajungem doar în situaţia ca doar să purtăm măşti şi mănuşi.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare