Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU | Liga 1, în ceaţă! Valeriu Iftime, avertisment în plină criză. Când ar putea apărea mari probleme la echipă

INTERVIU | Liga 1, în ceaţă! Valeriu Iftime, avertisment în plină criză. Când ar putea apărea mari probleme la echipă

Superliga

Comentarii

În condiţiile în care întreaga planetă este condusă după regulile impuse de pandemie, fotbalul nu are un viitor prea luminos. Patronii cluburilor au deja afacerile afectate, iar plata jucătorilor este de multe ori pusă sub semnul întrebării. Finanţatorul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, a dat câteva detalii despre situaţia clubului.

La Botoşani care este situaţia?

Dacă vorbim despre fotbal, lucrurile sunt îngheţate. Fotbaliştii sunt în vacanţă toţi, o parte plecaţi acasă, o parte la Botoşani. Nu avem nicio viziune legat de momentul când vom relua activitatea, nu avem nicio idee când vom începe, care va fi bugetul. Nu văd luminiţa de la capătul tunelui, dar ea va fi la un moment dat...

Ce aţi decis? Plătiţi jucătorii în perioada aceasta?
Nu ştiu. Este greu de spus, deocamdată nu am discutat acest subiect. Aştept să văd când ne vom reîntâlni. Sigur că dacă vom sta 3-4 luni degeaba o să fie o problemă cu salariile. Nici nu vom avea venituri. Aştept să văd când vom începe, dacă vom începe, în ce condiţii vom începe, mă gândesc ce se va întâmpla cu drepturile TV, cu sponsorii noştri. Toate acestea vor duce la o altă discuţie şi anume nivelul de salarizare.

Ce vă îngrijorează cel mai tare?
Faptul că pare lumea foarte mică. O umanitate plină de ştiinţă cu tot felul de informţii puse la punct, nu suntem capabili să gestionăm o asemenea pandemie. Mă ingrijorează că nimeni nu poate aprecia durata acestei situaţii. Şi că mulţi dintre semenii noştri nu înţeleg că acum cea mai bună soluţie este izolarea. Eu sunt izolat de două săptămâni. Citesc foarte mult ca să rezist.

Cum vedeţi viitorul fotbalului?
Indiferent de situaţie lumea va avea nevoie de fotbal, de spectacol. În niciun caz nu va muri fotbalul, probabil va avea altă dimensiune, altă construcţie. Vom avea percepţiile sociale şi umane schimbate, aşa cred. Mi-e greu să ştiu dacă mâine, în caz că pot să ies din casă, o să dau mâna cu primul pe care îl văd. După această criză medicală poate apărea o criză economică poate mai gravă.

Afacerile dumneavostră cât de afectate sunt în acest moment?
Sigur că sunt afectate, dar în momentul acesta nu am o măsură clară. Nu ştiu în ce măsură afacerea este diminuată. Am şantiere în care se lucrează, sigur că în condiţii de maximă protecţie, dar am şi afaceri deja închise ca de exemplu cele din turism. Pentru luna martie nu a fost un impact  serios, dar dacă lucrurile continuă aşa, din aprilie lucrurile vor fi impactate destul de tare.

 

Afla mai multe despre: valeriu iftimefc botosani 

viewscnt
Articole similare